Onthaasten? Ga bessen plukken in een pluktuin

De vakantie loopt stilaan op zijn einde en mijn intussen licht verwende kleine spruit heeft deze zomer al zowat alle kinderactiviteiten die er maar zijn uitgeprobeerd. Maar een bezoekje aan de pluktuin had hij nog niet gedaan. Nochtans stond het al even op mijn uitstapjeslijstje. Zaterdag had ik een paar uurtjes tijd voor een date met mijn zoon. Wij dus naar de pluktuin. Het Plukhof in Wiekevorst om precies te zijn. En dat werd een onverwachte hit.

Vers, verser, vers

Net als wij zot van bessen maar geen tijd of zin om er zelf te onderhouden? Dan is de pluktuin misschien wel iets voor jou. Natuurlijk kan je bessen ook gewoon in de winkel kopen, maar ze zelf plukken is echt veel leuker. Voor de ervaring op zich – het is echt een goeie onthaasting – maar vooral ook omdat je alles verser dan vers koopt. Alles is natuurlijk ook seizoensgebonden (nu jammie braambessen), lokaal en biologisch. En goedkoper. Boerin Els vertelde ons dat je de bessen ook perfect kan invriezen, zodat je van een plukbeurt lang kan nagenieten.

Eten. Plukken. Wegen. Eten

Het concept is simpel: je mag alles plukken wat staat aangegeven. Je doet elke soort in een apart emmertje, zodat boerin Els het achteraf makkelijk kan nawegen. Na het afrekenen schep je alles over in je eigen meegebrachte potjes (dat scheelt weer voor het milieu). Onze aanwinsten: een kilo (!) braambessen, een goeie brooddoos vol frambozen, een gele courgette, jonge aardappelen en een bussel basilicum voor nog geen twintig euro. Mijn driejarige snoeper was bij momenten verdacht stil: ik denk dat er meer bessen in zijn mondje belandden dan in zijn emmertje šŸ˜‰ En hoewel we drie regenbuien trotseerden, kon het de pret niet bedelven. Hij vond het echt heel fijn om met veel vertoon de lekkerste exemplaren eruit te zoeken en zelf zijn emmertje te mogen vullen.

Ook zin gekregen? Hier het adres!

Er is in elke buurt wel een pluktuin te vinden. Wij bezochten Plukhof in Wiekevorst: Heerweg tussen 50 & 52, 2222 Wiekevorst

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *