Adresjes spotten in Düsseldorf in de wijk Flingern

Net zoals ik een city(trip)fan? De kans is groot dat je deze parel nog niet kent. Onterecht, want het is een stad met een fijne, ongedwongen sfeer en niet alledaagse adresjes. En het allerbeste: het is echt vlakbij! Ik heb het over Düsseldorf. Op anderhalf uur rijden was ik – vanuit de Kempen – in het hart van Düsseldorf. En met de Thalys sta je er in twee uur vanuit Brussel. Btw, deze post is niet gesponsord door toerisme Düsseldorf. Ik vind het gewoon een keileuke plek waar ik aangenaam door werd verrast. Meet Düsseldorf, meet Flingern!

Düsseldorf, stad van extremen

Düsseldorf is een echte shopstad.  Dat heeft ze te danken aan de Königsallee, ook wel Kö genoemd. Eén van de chicste winkelstraten van Europa. Denk aan Armani, Chanel, Dior en Gucci. Maar ook voor mensen zonder dikke portemonnee is het heerlijk shoppen in Düsseldorf. Een van mijn everstops als ik in Duitsland ben is DM, de Duitse Kruidvat zeg maar. De reden: omdat de prijsverschillen echt enorm zijn. Zo betaal je er voor een shampoo van Gliss Kur 1,95 euro (bij ons 2,89 euro) en Guhl 2,75 euro (bij ons 6,99 euro). Voor haarverf van Garnier leg je amper 3,5 euro neer, terwijl je er in België makkelijk tien euro kan bijtellen. Ook make-up en babyvoeding – waarvan de keuze trouwens ongelooflijk uitgebreid is – zijn er spotgoedkoop. Alles eigenlijk. Hier kom je niet ongeladen buiten.

Waarom naar Flingern?

Ik hou het kort. Hou je van:

  • Vintage shoppen?
  • Authentieke winkels (geen ketens hier) met unieke spulletjes?
  • Barretjes met homemade taart en al?
  • Door straatjes kuieren op zoek naar een volgende ontdekking?

Vier checks? Dan is Flingern you next must visit on your list! In Flingern zijn er drie straten die je moet zien: Ackerstraße (vanaf Café Hüftgold wordt het pas interessant), Lindenstraße en Hermanstraße. Je fietst er best naartoe vanuit het centrum. Wandelen kan ook. Neem je de tram, dan stap je best af aan halte Kettwiger Straße (U75).

Enkele van mijn favoriete adresjes in Flingern

Oma Erika

De taart van Oma Erika wordt gebakken door plaatselijke oma’s. En dat proef je. Goeie dikke stukken met veel crème au beurre, net zoals mijn ‘moemoe’ ze zou maken. Heerlijk! En dat kan ik ook zeggen van de koffie en het zalig zonnig terras waar we van al dat lekkers genoten.

Adres: Hermannstraße 34B

Sattgrün

Van buitenaf leek het me niet zo aantrekkelijk, maar omdat er best veel volk op het terras zat, besloten we toch eens een kijkje te nemen. En dat bleek een voltreffer. Voor een kleine 8, 10 of 12 euro kan je hier je resp. klein – normaal – groot bord volladen van het buffet. Denk daarbij niet aan zo’n fout buffet met halflauwe platte frieten, in dit vegan restaurant kan je vitamientjes opladen in de vorm van mango-curry met tofu, soya stroganoff met champignon, gegrilde maiskorven en meer van dat.

 

 

 

 

 

 

Adres: Hoffendstraße 18

Wunderwerk

Voor mij een van de leukste ontdekkingen was Wunderwerk dat zich in een oud magazijn bevindt. Ecologische, faire maar vooral mooie mode, dat kan je er vinden. En aan spotprijsjes. Heb je schoenmaat 37, dan scoor je de leukste schoenen. Met spijt in mijn hart moest ik mijn droompaar achterlaten, want hoe ik ook probeerde, ik kreeg er mijn voeten niet ingewurmd.  Maar hey, ik scoorde er wel een mooie camel jas voor 20 euro.

Adres: Ackerstraße 113

 

 

 

 

 

 

Café Hüftgold

Een adres waar de happy locals smullen van lekkere ontbijtjes, taart en tosti’s in een heel gezellig, retro interieur met veel hoeken en kantjes. Wij namen een speciale tosti en dronken er een van de beste cappucino’s ever. Je kan er ook een uitgestelde koffie kopen… waarmee je een minderbedeelde of dakloze blij maakt.

Adres: Ackerstraße 113

 

 

 

 

 

 

 

 

Concept Store 69m2

Op zoek naar leuke spulletes voor in huis? Dan moet je langs concept store 69m2. Die heeft zijn naam niet gestolen, want er zijn maar liefst over de hele ruimte hebbedingen te vinden. De winkel is opgebouwd zoals een huis: keukelspulletjes vind je in de keuken, kinderspullen in de kinderkamer, kantoormateriaal in ‘het bureau’ enz. Echt leuk!

Adres: Lindenstraße 186

 

 

Unterhaltung Liebelingsstucke

In een hoekpand in de Ackerstraße vind je nog een hebbedingenwinkel. Hier scoor je cadeautjes. Nostalgisch snoep, decospulletjes, kei mooie kledij, leuke kinderspulletjes, super schattige stationary… wat hebben ze niet? Hier snuister je met gemak een uur rond.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *