Gespot: Convoi in Antwerpen – 3 hotspots

IMG_5554Wie wel eens op het Eilandje in Antwerpen komt, heeft ze misschien al zien staan: de containers van Convoi.

Convoi is een nieuw winkelconcept waarin startende of gevestigde ondernemers per week of langer een container huren en hun – vaak – originele producten tentoon stellen aan het grote publiek.

En dat in fashion, food, design en wellbeing. Wie al eens in Boxpark in Londen is geweest, weet dat het een heel tof idee is! Aangezien ik er vlakbij werk, kon een bezoekje niet uitblijven. Zie hier mijn top 3 van de leukste ontdekkingen.

Aster & Emma

Aster en Emma is een webshop met duurzame, ecologische en ‘natuurlijke’ (lees: zonder chemische producten behandelde) stoffen en allerlei fijne randproducten om aan de slag te gaan met naald en draad. Eigenaar Claire, toevallig ook collega/vriendin, zoekt alle hebbedingen persoonlijk uit en kijkt daarbij naar duurzaamheid. Zowel qua product maar ook qua ondernemerschap. Zo heeft ze bijvoorbeeld ook de producten van Soak: een natuurlijk wasmiddel zonder chemische troep dat je zelfs niet moet uitspoelen omdat het zo ‘clean’ is. Mijn zoontje heeft erge eczeem, dus ik ga liefst voor ‘gezonde’, onbehandelde stoffen voor hem. Ik kocht een zwart-wit stof met strikjes om te verwerken als hip t-shirt en broekje.

Kijkje nemen? Bij Convoi nog t.e.m. 8 augustus of via de webshop.

IMG_5564 IMG_5566 IMG_5741IMG_5602

Floatcenter

Floaten, oftewel drijven op zout water, ik heb het ooit wel een keer gedaan, maar de geweldige voordelen ervan kende ik nog niet. Want wist je dat 1uur floaten zou gelijk staan aan 5uur slaap? Verder blijkbaar nog een heel lijstje aan voordelen: verlichting van migraine en reuma, verlaging bij hoge bloeddruk, verbeterde bloedsomloop en stressvermindering.

Het proberen waard denk ik, maar omdat ik helaas geen tijd had tijdens mijn bezoek aan Convoi voor een sessie van een uur (middagpauze, work is calling weet je wel) kon ik het zelf niet uittesten. In dat geval kan je ook gewoon een potje magnesiumzout mee naar huis nemen om in je bad te doen. Stress, what?

Kijkje nemen? Bij Convoi of op de website.

IMG_5575IMG_5573

By Anouk

By Anouk is een Belgisch label met leuke hebbedingen: van accessoires over hippe fashion tot een uniek shelf-systeem. Ik ben nog het meest onder de indruk van haar fashion label #bichplease. In het aanbod: sweaters, shirts and body`s met inspirerende powerquotes, genre “Drama is not a crime” en ”Felt like running”. Wedden dat je met die laatste net een paar extra kilometers loopt? 😉

Kijkje nemen? Bij Convoi nog tot 8 augustus of op de website.

IMG_5556 IMG_5557

En wat nog?

Heb je nog een verjaardagscadeautje nodig, of hou je net als ik van originele ontdekkingen doen, dan ga je Convoi leuk vinden. Want Convoi staat vol met unieke te-ontdekken-pareltjes. Naast bovenvermelde hotspots ook een bezoek waard:

  • Made by hand: een platform voor beginnende designers die handgemaakte producten ontwerpen. Mijn favorieten: de zeer mooie lederen handtassen en prachtige sjaals (me want).
  • Tattoo care Carl en Johan: geen groezelige producten, maar een zeer mooie en farmaceutische (Johan is apotheker) verzorgingslijn voor tattoos.

IMG_5746  IMG_5562IMG_5558 IMG_5560

Praktische need to knows?

Convoi is niet heel groot, dus als je het tripje maakt, zou ik het combineren met een bezoekje aan de Zomerbar, Bocadero of het Red Star Line museum next door. Op donderdagavond zijn de containershops langer open.

Hoewel er ‘food’ op de affiche staat, kon ik er met de collega’s nu niet terecht voor een lunch. Het ijsje van Ice Roll was nochtans aanlokkelijk, maar we hadden toch vooral nood aan real food. Gelukkig biedt het Eilandje heel wat lekkere eetplekjes. Ik kan het weten want ik lunch er zo goed als dagelijks buitenshuis (lees: veel te verleidelijk om in zo’n buurt te werken:-)).

Voor een volledig overzicht, route en openingsuren: www.weareconvoi.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *