Foodfun in Rotterdam: culinaire hotspots to discover

Zaterdag bracht ik samen met mijn mama een bezoekje aan Rotterdam. Het werd een gezellige dag boordevol culinaire ontdekkingen. En die deel ik graag met jullie.

The tea lab

IMG_6607Thee is het nieuwe koffie, de theesommelier is de nieuwe barista. Zeg dat ik het gezegd heb ūüôā Thee is hot. En terecht: het is lekker, gezellig en nog eens gezond ook. Bij The tea lab in Rotterdam hebben ze dat helemaal begrepen. Ze serveren er 36 verschillende theesoorten, je kan er hightea bestellen en de muren hangen vol met leuke theequotes (“Coffee is not my kind of tea”). En het is er nog eens heel leuk ‘hangen’. Net zoals in een koffiebar, maar dan met thee.

Adres: Westewagenstraat 80

Website: https://thetealab.nl

IMG_6604IMG_6606

Markthal

IMG_6609Londen, Barcelona, Boedapest … en binnenkort ook Antwerpen … elke grote stad heeft tegenwoordig zijn eigen foodhall. Denk aan: talloze kraampjes met originele snacks uit alle windhoeken van de wereld. Love it! En ja hoor, ook in Rotterdam heb je de Markthal. Loop er zeker eens binnen bij je bezoek. Alleen al het decor is indrukwekkend. Gespot: heerlijke wijn en pinxtos, kaas, loempia’s, donuts in allerlei kleuren en formaten, verse coconuts, saucissen, noten, olijven, mezzes, verse kruiden en nog een hoop lekkers. En uiteraard kan je op de meeste plekken plaats nemen en je snacks on the spot opeten.

Adres: Ds. Jan Scharpstraat 298

Website: http://markthalrotterdam.nl

IMG_6611 IMG_6616

Fenix Food Factory

IMG_6653De kop van Zuid is een redelijk nieuw stukje Rotterdam aan het water dat je bereikt via de Erasmusbrug. Hoewel het niet heel groot is, zijn er verschillende restaurantjes te vinden. Je kan er heel gezellig dineren ’s avonds aan het water. Als je in de punt nog even een brug verder wandelt, kom je aan de Fenix Food Factory. Het is vergelijkbaar met de markthal (in het klein), maar het doet alternatiever aan. Het leuke is dat je een plank kan nemen. Afhankelijk van het moment is dat een ontbijt-, brunch- of borrelplank. Voor de brunchplank op zaterdag betaal je 15 euro¬† en met die plank ga je vervolgens van stand tot stand waar je overal wat lekkers krijgt om je plank aan te vullen. Dit keer op het menu: o.a. verse hummus, kaas, gekookt eitje, desembrood enz. Je hoeft trouwens geen plank te nemen, je kan ook gewoon een hapje en drankje halen bij de kraam die je het leukst vindt. Opeten doe je binnen of buiten aan de gezellige houten tafels, bijvoorbeeld met uitzicht op de boten.

Adres: Veerlaan 19D

Website: http://www.fenixfoodfactory.nl

IMG_6658IMG_6659

Sajoer

IMG_1824Elke stad zou een sap-, soep- en saladebar zoals Sajoer moeten hebben. Op het menu niets dan gezonds. Van acai bowls bij het ontbijt tot chiapudding als dessert. En uiteraard ook verse soep, sap en salade. Ik ging voor knapperige salade met noten, chiapudding en een frambozen cheesecakegebakje van Sue als dessert. Sue garandeert dat al haar gebakjes suiker-, gluten-, lactosevrij zijn en ook bijna altijd vegan. Maar het belangrijkst: het smaakt echt heel lekker.

Adres: Botersloot 46a

Website: http://sajoer.nl  en http://sue-food.nl

 

Hotel New York

IMG_6664Op de spits van de kop van Zuid bevindt zich Hotel New York: een hotel in het voormalig directiepand van de Holland-Amerikalijn. Het is een indrukwekkend en statisch pand dat ik moeilijk voorbij kon lopen. En gelukkig deed ik dat niet, want de binnenkant is al even indrukwekkend als de buitenkant. De menukaart is redelijk klassiek, maar iets anders zou moeilijk passen. Maar het is op een of andere manier wel eigentijds gemaakt. Zo heb je bijvoorbeeld een speciale ‘Fruits de Mer’-hoek of de bar waar je lang kan aperitieven. Ik bestelde even een pittig kippensoepje tussendoor. En daarna ging het terug over de Erasmusbrug richting centrum.

Adres: Koninginnenhoofd 1

Website: http://www.hotelnewyork.nl

IMG_6663  IMG_6665

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *