Dagje Eindhoven, doen! Bezoek deze 5 hotspots.

Eindhoven heeft mijn hart gestolen. Ik kende het eerder eerlijk gezegd alleen van het shoppen, want dat kan je er heel uitgebreid. Omdat ik er de laatste tijd heel vaak vertoefde voor het werk (pal in het centrum dan nog), had ik de kans om het beter te leren kennen. En wat was dat een meevaller zeg! Ik deel graag mijn 7 favoriete plekjes.

 

Strijp S

Ik begin meteen met een kloefer van formaat. Niet in het centrum, maar zeker een bezoekje waard is Strijp S. Strijp S is een stukje nieuw Eindhoven. Of beter gezegd: Oud Eindhoven. Want dit nieuwe bruisende eiland bevindt zich op de oude Philips Site. Wat kan je er niet? Winkelen, lekker eten, uitgebreid borrelen, cultuur opsnuiven, workshops volgen, vergaderen en zelfs wonen. Enkele aanraders: brood kopen bij De mannen van deeg en kruiden bij Le Souk, lunchen bij PopEi en vergaderen in de Red Bull room bij Sport Marketing SX. Ik heb het allemaal uitgetest en goedgekeurd! Er is echt veel te veel om op te noemen, dus je neemt best een kijkje op de site.

Down Town Gourmet Market

Pal in het centrum vind je sinds kort een food hall. Tegenwoordig zit er in elke stad wel een, maar die van Eindhoven is echt heel gezellig. Er is zowel een binnenplaats met allerlei food stands rond als een plek waar je buiten kunt zitten. Buiten vind je trouwens nog een aantal koffiebars/restaurants. Het eten is heel uiteenlopend: van Indonesisch tot pancakes.

 

Stadsbrouwerij

Hou je van bier en gezelligheid? Dan is een bezoek aan de stadsbrouwerij van Eindhoven een aanrader. Wat je er zoal kunt doen naast bier drinken? Een bierdiner nuttigen, een rondleiding volgen of een bierproeverij houden in het proeflokaal. Wij hadden er een teamuitje en dat was dikke ambiance!

Broodt

Over Down Town Gourmet Market vind je stadsbakkerij Broodt. Als je net als ik houd van authentiek adres waar je de bakkers aan het werkt kunt zien, dan is dit adres zeker een bezoek waard. Goed te weten: al het brood is biologisch (dus met desem, geen gist) en op kleinschalige en traditionele manier gebakken. Dat wil zeggen dat het grootste deel met de hand gebeurt. Je kan er brood afhalen of blijven lunchen in het gezellige hoekje dat uitkijkt op de foodhall.

Usine

Usine is mijn all time favorite ontbijt- en lunchadres. In deze oude Philipsfabriek werden vroeger gloeilampen getest. En dat blijkt nog steeds uit de originele en stoere inrichting. Tip: zoek zeker de toiletten op. Usine kan je makkelijk combineren met een shopnamiddag, want het ligt vlakbij de grootste winkelstraat.

Pepernotenfabriek Van Delft

Toegegeven, ’t is niet echt een fabriek, wel een winkel waar je alleen maar – juist – pepernoten vindt. Pepernoten saai? Think again, want hier alleen speciale smaken zoals truffel, marsepein, sinaasappel tot steranijssmaak. Zo raak je pepernoten niet snel beu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *