Drinken je kinderen óók zo weinig (gezonds)? Lees dit dan even.

Ik las het persbericht van Mini Marie Tea en Brita en ik schrok toch even van deze cijfers uit de Nationale Voedselconsumptiepeiling:

  • 73% (!) van alle Belgen drinkt te weinig water of ongesuikerde dranken zoals thee en koffie
  • 95% (!!) van de tien- tot dertienjarigen zou meer water moeten drinken
  • En als je denkt dat het niet nóg slechter kan: 98% (!!!) van de zes- tot negenjarigen drinkt te weinig gezonde dranken

En ja, ik beken. Lex (4,5) en Fleur (1,5) zijn ook moeilijke drinkers. Thuis krijgen ze alleen water, maar met (groot)ouders die graag op stap gaan, krijgen ze op locatie vaak een fristi, chocomelk of caprisun. Dat gaat er wél altijd vlot in, maar water drinken is een pak lastiger.

Zou het?

Ik hoop dat ik binnen enkele weken kan zeggen ”was” moeilijk, want vorige zondag waren we uitgenodigd in de zoo van Antwerpen om kennis te maken met thee op kindermaat van Mini Marie Tea en de nieuwe waterfilter van Brita. En eerlijk waar, ik zag Lex nog nooit zo enthousiast over een gezond drankje. Hij mocht er zelf zijn eigen thee maken en daar had hij ongelooflijk veel zin in. Hij dronk zijn (grote) beker in een teug leeg en stond nog geen tien minuten later te popelen om een tweede beker klaar te maken.

Toveren met water

Isabelle Moussiaux wil kinderen helpen meer en gezond te drinken en bedacht Mini Marie Tea, thee voor kinderen. Het toeval wil dat ik een hele tijd geleden exact hetzelfde idee had om te starten. Ik ben er zelfs mee op de radio geweest en heb mijn idee aan onder andere Hans Bourlon voorgesteld, echt waar! 🙂 Uiteindelijk heb ik het zelf niet ontwikkeld (voor wie het miste, ik ga kinderkleding uitbrengen), maar ik ben héél blij dat er iemand is die een gezond drankje voor kinderen op de markt brengt. Want Mini Marie Thee (o.a. verkrijgbaar bij Bio Planet) heeft vier thee melanges ontwikkeld mét kruiden en dus zonder theïne, die de bijhorende kleuren als naam hebben gekregen. Het leuke is dat de thee zowel koud als warm te drinken is en dat de zakjes kleur geven aan het water. Een fijn detail waardoor kinderen graag hun ‘zelfgemaakt toverdrankje’ drinken.  Ik ben fan!

Van de tap

Maar ook Brita wilde iets doen aan ons slechte drankrapport en bedacht een sterk idee: een nieuw soort waterdispenser (Fill & Enjoy Flow) waarmee kinderen zelf hun (gefilterd) water kunnen tappen. Dat is naast een slimme manier om kinderen meer te doen drinken ook ecologisch interessant wanneer de waterfilter (tot honderden) flessen water vervangt. Het gefilterde water haalt alle kalk, geur- en smaakverstorende stoffen uit leidingwater waardoor er een zachte, neutrale smaak overblijft. Ook ideaal dus om thee van te maken.

 

Met dank aan PR Style voor de uitnodiging op dit fijne event.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *