5 leuke eetadresjes in Amsterdam

Carrot Cake by PlukVorige zondag was ik in Amsterdam voor de launch van het Quaker Ontbijtboek, waarin ook mijn berrie-no-la een plekje kreeg. Het was dan ook heel verleidelijk om na het ontbijt de stad in te trekken en me te laten inspireren door enkele hotspots die Amsterdam rijk is. Omdat je op een halve dag niet veel kan doen en omdat ik regelmatig Amsterdam bezoek, besloot ik een voor mij redelijk nieuw stukje te ontdekken. Vergeet de 9 straatjes (of niet ;)) en maak kennis met de damstraatjes. Die bevinden zich in het oudste stukje Amsterdam, vlakbij de coffee shops en de wallen. Déze adresjes maakten mijn zondag helemaal af.

1. Culinaire good stuff bij Stach

Bij een eerder bezoek had ik de gevel van Stach al opgemerkt. Dat kan moeilijk anders want er zijn maar liefst 6 stachwinkels in Amsterdam. Maar ik was er nog nooit toe gekomen om er eens een kijkje te nemen. Ik bezocht de vestiging in de damstraatjes en werd niet teleurgesteld. Het is een ongelooflijk gezellige eetwinkel waar je zowel volledige gezonde kant-en-klare maaltijden kan uithalen als kleinere tussendoortjes zoals huisgebakken speltkoeken, worteltaart, meringue, (bio en raw) chocolates, kokosrotsen enz Een koffietje drinken met een kleine hap ter plaatse kan ook. Ik loop buiten met een energy ball met noten en dadels. Het is dat ik net van tafel kwam of ik had mijn tas vol geladen. Een adresje om bij te watertanden.

Adres: Nieuwe Hoogstraat 1a

img_7137 img_7138-1 img_7140-1

 

2. Verantwoorde snoep bij Candy freaks 

Een beetje verder in de straat zit snoepwinkel Candy freaks. De etalage lokt je binnen: een vrouw in een bad vol chocolade. Welke vrouw droomt daar niet van? 😉 Maar verwacht geen standaard snoepwinkel. Hier vind je organic, vegetarian (geen gelatine), vegan snoep dat ook nog eens (geraffineerde) suikervrij is. Ik koop een goedgevulde zak ‘snoep zonder troep’ en betaal iets van een 7 euro. Dit is snoep dat ik zonder schuldgevoel aan mijn zoontje geef en daar betaal ik graag iets meer voor.

Adres: Nieuwe Hoogstraat 4a

img_7151-1 img_7149-1 img_7145-1

3. Heerlijk lunchen bij Broodbar

Voor de lunch trokken we naar Broodbar, een klein zaakje met een leuk concept. Je maakt je keuze in drie stappen. Eerst kies je het brood: wit, multigranen, spelt, notenbrood of desembrood dat je al dan niet laat toasten. In stap 2 kies je de vulling, bv. kaas, ham, hummus, brie, geitenkaas, zalm… En ten slotte kies je een spread in stap 3, bv. pesto, tomatensalsa, romesco, humus… Wat je ook kiest: hier eet je lekker en gezond.

Adres: Kloverniersburgwal 18

img_7160-1 img_7159-1 img_7154-1

4. Vitamientjes opdoen bij Dr. Blend

Het regende zondag helaas pijpenstelen en er waaide een gure wind. Reden genoeg om wat extra vitaminen in te slaan. Hiervoor ken ik een goed adres: Dr. Blend. Op het menu: verse sapjes met biologische en/of duurzaam gekweekte fruit en groenten. Ik ging all the way en nam smoothie Dr. Popeye. Mijn portie spinazie, brocoli, bloemkool, gember en komkommer is binnen. Onder het motto: “vergeet het ziektekiemen en virussen, jullie maken geen schijn van kans”.

Adres: Herenstraat 23 

img_2488img_2487

5. En een tweede late healthy lunch bij Pluk 

Voor we huiswaarts keerden besloten we ons nog even te verwarmen bij Pluk. Pluk is een gezellige healthy lunchplek én een woonwinkel in een. Je vindt er leuke decospullen en cadeaus, maar ook heerlijke soepen en salades en verleidelijk gebak. We gingen voor een warme kom courgettesoep en een stuk homemade carrot cake. En sloten zo een leuk dagje Amsterdam geslaagd af.

Adres: Reestraat 19

img_7168img_7170img_7178

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *