Eten, shoppen en beauty: 5x leuke adresjes in Hasselt

Als ik even vrij heb, doe ik graag een uitstapje en dan nog het liefst in het buitenland. Citytrippen in eigen land doe ik minder vaak, maar dat dat helemaal onterecht is ontdekte ik vrijdag toen ik Hasselt bezocht. De leukste stops van de dag deel ik graag met jou. En omdat het best moeilijk bleek om de vijf leukste te kiezen,  krijg je er nog enkele bonustips bovenop. Meet Hasselt!

 

1. La Bottega

Oh boy, ben je net als ik een shoe-addict maar zit je krap bij kas? Dan volgt deze waarschuwing speciaal voor jou: bezoek dit adres niet. Je zal me dankbaar zijn, want de ‘oh my gods’ slaan je hier om de oren: overal waar je kijkt zie je de prachtigste schoenen. Naast schoenen is er trouwens nog veel meer: een hele verdieping met de leukste kledij, een afdeling voor kinderen, de hipste cadeaus en hebbedingen en een leuk koffiehuis.  Wie hieraan kan weerstaan huur ik in voor een privéles ‘budget control’.

Adres: Paardsdemerstraat 9, 3500 Hasselt

 

 

2. Chocoladehuis Boon

Na een vorig bezoek aan Hasselt is chocoladehuis Boon me altijd bijgebleven. Want naast schoenen heb ik ook een zwak voor chocolade, zeker als ze verwerkt zijn in heerlijke pralines of originele paaseieren. Maar dit is niet zomaar een winkel: je ziet er de chocolatiers aan het werk in het atelier. Heerlijk! Toch was ik ondanks de heerlijk verwelkomende chocoladegeur bij binnenkomst een beetje teleurgesteld, want in mijn herinnering kon je hier ook genieten van een chocolademelk of koffie met pralines.  Tot mijn spijt zijn ze hier een halfjaar geleden mee gestopt, maar… ze serveren nog heel wat heerlijks bij de buren: het koffiehuis van La Bottega.

Adres: Paardsdemerstraat 13, 3500 Hasselt

3. Café Beauté

Een dagje vrij gebeurt niet zo vaak en al helemaal niet zonder de kinderen erbij. Dus besloot ik het nuttige aan het aangename te koppelen en me alvast op verplaatsing te laten waxen. En daar was natuurlijk nog een goeie reden voor: zo kon ik meteen het aanlokkelijk adresje Café Beauté uittesten. Want zeg nu zelf: een hippe koffiebar waar je heerlijke cappuccino’s kunt slurpen maar daarnaast ook je nagels kunt laten lakken of een workshop volgen…dat klinkt toch als heaven on earth?

Adres: Maastrichterstraat 93, 3500 Hasselt

4. Soepbar Zuppa

Toen ik online al even op zoek ging naar de leukste hotspots, kwam ik op verschillende sites artikels van soepbar Zuppa tegen. Na een zeer uitgebreid ontbijt bij Café Manger mocht het ’s middags iets lichter zijn. Maar vergis je niet, met deze soepen heb je gegeten. En wij niet alleen, want toen we rond 15u binnenkwamen was de soepketel nog gevuld met slechts twee soepen: een Mexicaans soepje met zoete aardappel en mais en een bloemkoolsoep met kaas en kappertjes. Ik ging voor de eerste. Je krijgt bij elke soepkom heerlijk oerbrood en een appeltje voor achterna. En ja, ik kan beamen: dit is een topadresje!

Adres: Botermarkt 13, 3500 Hasselt

5. Het Hendrickshuis

Hou je van duurzaam? Of het nu nieuw is of tweedehands? Spring dan zeker ook even binnen in het Hendrickshuis. Je vindt er nieuwe spullen van lokale designers, maar ook mooie gedragen kleding die nog een keertje mee kan. Let ook op de flagbags: tassen gemaakt uit vlaggen. Een adresje om even te snuisteren. Tip: in dezelfde straat zit ook bakker Depaifve, een stop uit de Hasseltse smaakroute waar je het streekproduct van Hasselt kunt scoren: Hasseltse speculaas.

Adres: Minderbroedersstraat 56, 3500 Hasselt

Nog tijd? Meer topadresjes

King Kong Coffee

Heerlijke koffie – van koffiebranderij Caffènation uit Antwerpen – op een centrale plek in Hasselt.

Adres: Maastrichterstraat 58, 3500 Hasselt

Puur

Liever thee? Ik dronk een ”sneeuwwitje” bij puur. Geen idee meer wat er precies inzat, maar het was wel superlekker. Op de kaart hier ook tal van gezonde snacks. Let wel, geen bediening aan tafel hier. Het duurde even voor we dat door hadden, maar het wachten werd beloond.

Adres: Botermarkt 22, 3500 Hasselt

Koks & Tales

Keilekkere cocktails in een mooi kader om heel lang te blijven hangen.

Adres: Schrijnwerkersstraat 9, 3500 Hasselt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *