Even ‘ontsnappen’ met een Esgape Game

Zou het ons lukken om te ontsnappen?

Wanneer je even wilt ontspannen denk je waarschijnlijk niet meteen aan een escape game. Toch is het een geweldige ik-denk-aan-niets-activiteit. Dat zit zo: tijdens het spel denk je maar aan een ding: de juiste clues vinden om te ontsnappen.

Wonderland…of niet?

Hoe het in zijn werk gaat, vraag je je misschien af? Wel, je wordt samen met je teamgenoten opgesloten in een ruimte en je moet er uit zien te geraken binnen een bepaalde tijd. Elke ruimte is anders en heeft meestal een thema waarmee de kamer is ingericht en waarop de puzzels gebaseerd zijn. Wij hadden 60 minuten om uit de ‘Alice in wonderland’-kamer te geraken. Een wonderland bleek het niet te zijn… het was namelijk écht niet eenvoudig om de weg naar de code te vinden die ons zou bevrijden.

Logisch denken

Opladen met een heerlijk ontbijt bij Kannen en Kruiken Breda

Mariska – onze ervaren escape gamer – had ons vooraf de tip gegeven om vooral logisch na te denken. Bij de puzzels geen vraagstukken over geschiedenis of aardrijkskunde, maar doordenkers die iedereen met gezond verstand – zeg maar veel gezond verstand- zou moeten kunnen oplossen. Het kwam er eigenlijk op neer om constant verbanden te leggen. Op alles wat zich in de kamer bevindt staan namelijk geheime codes en boodschappen die dan weer leiden naar nieuwe codes en boodschappen.

En teamwork, dat vooral

Na een lastig begin kwamen we echt op dreef toen we enkele vertrekpunten hadden. Samen zaten we in een flow met een missie: op tijd uit de kamer geraken. En ja, het is ons gelukt! Dit zeg ik met redelijk wat trots, want de slaagkans was slechts 40%. Met een goed team bereik je meer, dat is dus nog maar eens gebleken. Yes, we did!

De overwinning smaakt naar meer

Ook eens ontsnappen?

Zin gekregen om het ook eens uit te proberen? Je kan net zoals ons de kamer bij This is Escape Breda proberen, maar probeer zeker ook een van de vele andere Escape rooms uit. En weet me te zeggen hoe het was, want ik heb de smaak te pakken!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *