Getest: Face Guard van RainPharma

 

Goede verzorgingsproducten vinden die niet schadelijk zijn is geen simpele uitdaging. Gelukkig komen er steeds meer producten op de markt die zich richten op natuurlijke verzorging zonder schadelijke stoffen.

Het Belgische (!) merk Rainpharma bijvoorbeeld heeft een productgamma met healthy beautyproducten. Ik ging aan de slag met Face Guard. Hou je vast, want dit product belooft heel wat: het is een serum, oogcrème, dag- en nachtcrème in een. En het beste moet nog komen: het bevat alleen natuurlijke ingrediënten, geen nasties. Wat er dan wel in zit: rode alg, Tamanu olie, rozebottel, duindoorn, calendula, groene thee extracten, smeerwortel, muizedoorn, kamille, aloë vera, oranjebloesem en een mix aan essentiële oliën voor de geur.

Klinkt goed, maar werkt het ook?IMG_3495

Twee weken lang gebruikte ik Face Guard als dag- en nachtcrème. Eerlijk? Mijn huid ziet er op het eerste zicht (nog?) niet veel beter uit. Wel opvallend is dat mijn huid echt heel zacht, gehydrateerd en gevoed aanvoelt. Het aanbrengen van de crème is een plezier; de crème voelt zacht aan en ziet er heel rijk uit. Ze heeft ook een speciale kleur die je niet meteen verwacht bij een crème, namelijk intens geel. Ook de geur is vrij specifiek en ruikt wat kruidig. Je moet ervan houden, maar mij stoort het niet. Het herinnert me eraan dat het een natuurlijk product is.

Ik had een sample van 10 ml, in de winkel vind je enkel een verpakking van 50 ml. Ik denk dat je daar makkelijk langer dan een halfjaar mee doet. Want Rainpharma gaat er prat op dat hun producten geen water of goedkope opvulmiddelen bevatten waardoor je minder nodig hebt. Dat rechtvaardigt de hoge prijs (74,95 euro per 50 ml). Je mag (moet) er dus heel zuinig mee omspringen. Dat blijkt voor mij makkelijker gezegd dan gedaan. Ik slaag er maar niet in om een klein drupje uit de tube te laten komen, dus smeer ik telkens een hele erwt aan crème. Conclusie: een oprecht, eerlijk en goed werkend product. Ik ben fan!

Meer weten? Kijk even op de site van Rainpharma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *