Ginseng Coffee, een lekkere en gezonde drank

Zoek je nog een lekker drankje als alternatief voor koffie? Een drankje dat bovendien ook nog eens gezond is? Dan is ginseng coffee ‘your new black’ in drankenland.

Euh, wat voor koffie?

Ginseng coffee is een oplosdrank van koffie en gingsengextract. Ginseng is een plant die bekend staat als allesgenezer en superontstresser. Hoewel het bij ons redelijk onbekend is, gebruiken ze het in Azië bijna in alles, zelfs in tandpasta.

img_7054Is dat lekker?

Ik vind het verrassend lekker. Ken je zo van die hopjessnoepjes? Daar doet het me aan denken. De textuur is redelijk romig en het smaakt echt apart. Je hebt een gezoete en een ongezoete versie. Ik heb ze beide getest en ik ben echt helemaal fan van de ongezoete versie. De gesuikerde versie is me veel te zoet en ik vind dat het afbreuk doet van de lekkere smaak.

En is het gezond?

Aan ginseng schrijft men meerdere gezondheidsvoordelen toe. Ik som er enkele op:

  • Ideaal bij stress en na een mentale of fysieke inspanning, want het geeft je lichaam een boost en helpt het herstel.
  • Meer zelfs, wanneer je regelmatig Ginseng Coffee drinkt, maakt dit je minder stressgevoelig.
  • Ook ideaal bij examens of prestaties op het werk, want ginseng helpt je mentaal scherp en nauwkeurig houden.
  • Ik drink het bij voorkeur na de maaltijd, en dat blijkt een goeie keuze want ginseng wordt gebruikt om de spijsvertering te ondersteunen.
  • Het helpt je zelfs sneller van je verkoudheid af en het zou zelfs je immuunsysteem versterken.

IMG_4674Tot slot: waar te vinden?

Ginseng Coffee vind je bij de natuurwinkel of bij Holland & Barrett. Je koopt het in een zak met zo’n 10 individuele verpakkingen voor ong. 6 euro. Een verpakking los je op in een middelgrote tas (tip: gebruik geen te grote tas want dan smaakt het te flauw). Ik heb het ook wel al eens gezien op de kaart van een koffiehuis (GinCup), maar helaas is dit eerder uitzonderlijk. Bij dezen dan ook een kleine oproep aan de eigenaars van de leuke koffie- en lunchplekjes waar ik regelmatig kom om GinCup op de kaart te zetten  😉

2 Comments

  1. Ik was net vandaag aan het denken dat ik wat moet minderen met koffie. Maar het is zo verdomd lekker! Ik ga dit zeker uittesten als alternatief. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *