Wat ik van het boek Nooit meer diëten (deel 4) van Sandra Bekkari vind?

Hoewel ik blog over gezond leven en ze tegenwoordig niet meer weg te denken is uit de boekhandel én het TV-scherm, had ik nog niets van Sandra Bekkari gezien of gelezen. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

De titel van haar boekenreeks ‘Nooit meer diëten’ vond ik alvast een heel slimme keuze. Voor wie het nog niet weet: gezond eten gaat absoluut niet over diëten. Over deze misvatting schreef ik eerder in Over ‘Gezond is caloriearm’ en andere misverstanden. Nochtans denken mensen vaak dat gezond gelijk is aan dieet.

Dus toen ik boodschappen ging doen bij Albert Heijn en de actie zag dat je bij aankoop van het nieuwste boek ‘Nooit meer diëten’ (24,99 euro) een gratis healthy box t.w.v. 24,99 euro was dat het laatste zetje dat ik nodig had om beter kennis te maken met Sandra Bekkari.

Boek Nooit meer diëten deel 4

Sandra bewijst dat gezond eten niet saai of smakeloos hoeft te zijn. Hoewel ik dat natuurlijk al lang weet – haha – maakt ze die belofte waar met tal van heerlijke recepten voor hapjes, voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Het boek bevat echter meer dan recepten alleen. De eerste hoofdstukken zijn volledig gewijd aan haar visie op gezonde voeding en enkele weetjes. Dat voeding en humeur met elkaar in verbinding staan bijvoorbeeld.

Het allerleukst zijn wat mij betreft toch de recepten. Er staan wat verrassende gerechten in. Mijn favorieten: homemade notenbrood en chocopasta, groentecrumble én quiche met witloof, prei en ham. Ook de vol-au-vent met ovenfrietjes doet me instant watertanden.

Tot slot toch ook een klein puntje van kritiek: door de verwijzingen naar de Sana methode -en coaches (Sandra runt ook het voedingsadviesbureau ‘Sana’ ) komt het soms wat commercieel over.

Zo luidt het advies bij de vraag wat je kan doen wanneer je steeds in oude gewoontes vervalt bijvoorbeeld om een afspraak met een Sanacoach te maken. Beetje jammer, maar dat neemt niet weg dat het een leuk boek is met originele recepten!

Healthy box Albert Heijn

Wat erin zat, in de Healthy Box van Albert Heijn?
Het zal je niet verbazen: veel gezonde stuff. Wel 15 verschillende producten om precies te zijn. Van yogi tea, kikkererwten en gepofte quinoa tot pure Swiss chocolade. Mij hoor je dus niet klagen 😉 Op de foto kan je zien wat er nog allemaal inzat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *