Hoofd vrijmaken op zondag? Ga fietsen op het Bels Lijntje

Nu geef ik echt een inside tip weg die voor mij altijd werkt. Als ik veel aan mijn hoofd heb of een belangrijke keuze moet afwegen dan bel ik altijd even naar mijn ma en vraag ik haar of ze mee het Bels Lijntje wil fietsen. Mijn ma woont namelijk vlakbij Turnhout en daar start het Bels Lijntje. Ik hoor je denken: Bels Lijntje, wat is dat voor iets? Wel, het is een fietsroute die loopt over de oude spoorlijn van Turnhout naar Tilburg.

Recht op recht fietsen

De fietsroute is heel uniek: de oude spoorweg is weggehaald en er is asfalt voor in de plaats gekomen. Het grootste gedeelte van de route ligt middenin de (zeer mooie) natuur en de route loopt altijd rechtdoor. Deze twee leuke ingrediënten zorgen ervoor dat je hoofd zeker helemaal leeg wordt gemaakt. Je hoeft zelfs niet na te denken over de oriëntatie of bordjes in het oog te houden en geen rekening te houden met verkeer.

Leuke tussenstops

Nog een leuke extra is dat er tussendoor heel fijne stops zijn te maken. Er zijn er twee die wij graag doen en ik geef er graag een derde bovenop. De eerste stop is Nor Loir, een leuke koffiebar met heerlijke koffie waar je zelf je bonen kunt kiezen.  Een tweede stop is het oude spoorhuis waar buiten nog een paar oude sporen te bewonderen zijn.  Daar kan je heerlijk eten tussen andere fietsers en wandelaars. En tot slot een derde tip voor een fijne stop: ongeveer in de helft tussen Turnhout en Baarle-Nassau bevindt zich een uitkijktoren aan een mooi meer en middenin de natuur, wat ook zeker een stop waard is.

Eindbestemming

De échte diehards fietsen aan een stuk door tot in Tilburg (dan heb je ongeveer 33km af te leggen vanuit Turnhout), maar wij houden graag Baarle-Nassau (ongeveer 13km) als einddoel. Waarom? Baarle-Nassau is echt een heel charmant dorp dat eigenlijk in Nederland ligt maar ook half Belgisch is (Baarle-Hertog). Die mix maakt het heel uniek, want wanneer je Baarle-Nassau vanaf het Bels Lijntje binnenfietst ben je afwisselend even op Nederlands en op Belgisch grondgebied. Dat is mooi aangegeven met witte verf op het fietspad. In Baarle-Nassau vind je leuke horeca, fijne winkels die ook op zondag open zijn en een heel gemoedelijke en gezellige sfeer.

Praktisch

Neem hier een kijkje voor de route

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *