Hotspots: 7 leuke adresjes voor een citytrip Londen

Mijn mama en ik hebben een traditie die we koesteren: om het jaar maken we samen een citytripje naar een leuke plek die we nog niet bezochten én elk jaar doen we samen iets rond kerst. Tien jaar geleden bezochten we samen Londen en het leek ons wel leuk en nostalgisch om dit jaar met kerst terug naar Londen te gaan. Twee in een, zoiets!

En het bleek weer reuzeleuk. Een week later ben nog altijd moe van het lange weekend Londen. Omdat mijn benen mijn euforie om de leuke plekjes te ontdekken niet altijd konden volgen. Maar ook omdat we Engeland door de sneeuwval lang niet uit konden en we pas laat in de nacht uiteindelijk arriveerden waardoor de nieuwe werkweek met een kort powernapje startte. Het was daar een chaotische bende die volop zocht naar informatie over vliegtuigen, treinen en ferry’s die al dan niet nog zouden gaan vertrekken. Maar even focus houden, want ik zou het over hotspots hebben. Want die zijn er in overvloed in Londen. Ik neem jullie mee naar enkele leuke plekjes.

Slug & Lettuce

Hou je vast: bij Slug & Lettuce kan je ontbijten, heerlijk lunchen, een wijntje degusteren, borrelen, een cocktail drinken, van een koffie genieten terwijl je de krant leest… En dat in een uiterst gemoedelijke en huiselijke sfeer. Wij zetten een voet binnen en waren meteen fan. Een cocktail (iets met wodka en bosbeslikeur) en heerlijke lunch (iets met linguini) later waren we dat nog meer!

Hoewel we dachten iets unieks te hebben ontdekt, blijkt Slug & Lettuce een keten te zijn. Toch heb je hier absoluut niet dat gevoel, want de inrichting is echt geweldig gezellig. Toch ook een waarschuwing: het kan gebeuren dat je hier niet snel meer weggeraakt!

The seven dials

Deze tip kreeg ik op voorhand mee van een collega. The seven dials zijn zeven straatjes die op een rond punt toekomen boordevol leuke boetiekjes en originele winkels. Deze straatjes verbinden Soho met Covent Garden en zijn dus heel centraal gelegen. De beste tactiek om de straatjes te ervaren is om er door te slenteren en je ogen en oren open te houden. Waar je zeker even halt moet houden is Monmouth Coffee, misschien wel de beste koffiebar van Londen. De bonen liggen er voor je neus klaar om gemalen te worden. En de heerlijke koffiegeur komt je al van buiten tegemoet.

M&M’s for the win

Oké, het is er echt gigantisch druk, dus als je pleinvrees hebt (zelfs in de lichtste vorm) dan moet je deze plek absoluut vermijden. Anders: ga een kijkje nemen en laat je helemaal onderdompelen in de M&M’s-wereld. Neem een beker en vul ze tot de rand aan de chocolade wall. Of volg mijn voorbeeld en laat je foto op M&M’s afdrukken. Je kan ook nog drie korte boodschappen nemen om je M&M’s nog meer te personaliseren. Een strikje erop en je hebt een ideaal kerstcadeau.

Carnaby Street

Na de drukke winkelstraten in de buurt (Oxford Street en Regent Street) is het een verademing om in Carnaby Street aan te komen. In Carnaby Street vind je namelijk heel mooie versiering maar ook de meer bijzondere winkels. In een zijstraat op het einde van Carnaby Street vind je een kleine gallerijgang. Als je die volgt kom je in een binnentuin met niets dan food stands. Gezelligheid troef!

Lush store

De allergrootste Lush store ter wereld vind je op Oxford Street. Je mag je verwachten aan drie verdiepingen vol kleurrijke bruisballen, shampoos, shower gels, skin care en make-up. Beleving staat hier voorop want naast al dat moois tref je er ook demonstraties, workshops en een spa aan.

Shake Shack

Shake Shack stond niet op onze wishlist maar toen we nabij Leicester Square een hele lange rij zagen staan om Shake Shack binnen te gaan, wekte dat onze interesse. ”Als iedereen hier wil eten, moet dit wel een hotspot zijn”, dachten we. Eens binnen ontdekten we pas goed wat de potten van Shake Shack schaffen. En dat bleken burgers, hot dogs én ander dog material (letterlijk, ook de hond heeft er keuze uit enkele menu’s). Ik nam de hot dog Shake Shack, mijn mama ging voor de burger Shake Shack. Beide werden vergezeld van gekartelde frietjes. Waarom er zo’n gigantische rij stond kunnen we niet verklaren, maar het heeft ons wel gesmaakt. Gewoon lekker, dit adresje!

Eat. Good mood food.

Nog een adresje voor de snelle hap, maar dan gezonder is Eat. Denk: sapjes, bereide salades, vers belegde boterhammen, verse cake, noodles, soepen, enz. En ook lekkere koffie, dat mag gezegd! Ik ging voor de noodles met kip (aan de kassa wordt er heet water bij gegoten), een potje Amazing Grazing (met soyabonen en een hardgekookt ei) en een red velvet cake. Good mood (food) verzekerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *