Ideaal vakantieboek: Plan B van Evi Renaux

Wat als je morgen opstaat en je niet meer kunt doen wat je altijd al deed? Dat is dé vraag die Evi Renaux je stelde bij het lezen van haar eerste boek Life on Sneakers. Evi’s eerste boek werd een hit en ze werd bijna overstelpt met vragen van mensen om hen te helpen bij het antwoord op die vraag. Evi besloot dan maar om een tweede boek te schrijven met haar tips and tricks om tot een plan B te komen.

Ben jij helemaal happy met wat je vandaag doet? Vraag je je soms niet af of je (nog) gelukkiger zou zijn als je iets totaal anders zou doen? Is er een droom die om de hoek loert, maar die je om allerlei redenen niet nastreeft?

Nee? Dan zou ik zeggen: keep on going, lucky you! En voor diegenen die zich hierin wel herkennen: dit boek is een aanrader, echt.

Waarom je ’t moet lezen

Het boek staat boordevol inspiratie om uit te vissen wat jouw next best thing is. Denk aan: anekdotes, quotes, lyrics en opdrachten om tot zelfinzicht te komen. Het boek is opgebouwd uit verschillende stappen zodat je gaandeweg al wel merkt welke richting het uitgaat. Natuurlijk moet je na het lezen niet je hele leven omver gooien. Jij moet helemaal niets 😉

Wat het wel doet is je doen nadenken, misschien een kiempje planten of doen ontluiken. Misschien geeft het je niet het inzicht, maar wel de bevestiging om er helemaal voor te gaan.

Een van de tips die Evi meegeeft is om eens na te denken of na te vragen wat je als kind graag deed. Datgene waar je als kind urenlang mee kon bezig zijn, waarmee je in een flow kon geraken en alles rond je kon vergeten, is iets wat je intrinsiek energie geeft. Niet dat je meteen van stickertjes plakken je hobby of beroep kan maken, maar misschien kan je er wel iets van afleiden. Dat je houdt van focus en met details bezig zijn bijvoorbeeld.

Mij heeft het doen stilstaan bij wat ik echt graag doe, datgene waar ik met veel liefde en plezier uren mee kan bezig zijn terwijl de mentale batterijtjes opladen.

Mijn lieve vriendinnen Kristin en Claire kennen me natuurlijk al een beetje en gaven me het boek cadeau. Van een topcadeau gesproken: het deed me wat dingen naast mekaar zetten en eens goed nadenken over mijn energiegevers.  En jawel, ik zit op een leuk projectje te broeden. Waarover binnenkort meer, beloofd!

Wie het moet lezen

Hier kan ik kort over zijn: iedereen die het gevoel heeft een beetje vast te zitten, zich afvraagt of hij/zij geen roeping gemist heeft of zijn/haar leven over een andere boeg wil gooien. Misschien blijkt je plan B toch gewoon je plan A te zijn. En heb je er een nieuwe hobby bij. Of een ‘oude’, ’t is maar hoe je het bekijkt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *