Keileuk: workshop handlettering

Handlettering is hot hot hot, je ziet het echt o-ve-ral. Op kaartjes, in tijdschriften, op notebooks … En ook Instagram en Pinterest staan er vol van. Soms zijn de getekende letters – want dat is handlettering – echte kunstwerkjes. Ik had zin om het ook eens te proberen en volgde een kennismakingsworkshop bij Studio Suikerzoet.

Spelen met letters

Al bij de inschrijving werd gevraagd om alvast goed na te denken over een persoonlijke quote om er tijdens de workshop geen kostbare tijd aan te verliezen. Ik heb niet meteen een lijfspreuk (hebben jullie dat wel?), maar wist al snel welke quote het zou worden.

”Niet alles wat kan moet”, kwam ik een tijdje terug ergens tegen en deed me toch even nadenken.

Want – eerlijk is eerlijk – mijn agenda is altijd tjokvol gevuld. Toevallig een uurtje vrij? Dan staan er weer 5 dingen te springen op mijn lijstje om uitgekozen te worden. Het eens rustig aan doen komt niet vaak bij me op. Dus ja, de eerste opdracht, een quote vinden, was een eitje. Maar zou het handletteren zelf dat ook worden? Na de workshop wist ik het antwoord: YEP, handletteren is helemaal niet moeilijk. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe ingewikkeld je het maakt. En vooral: het is  keileuk, echt waar.

In de flow

Handlettering is echt ”in the moment” bezig zijn met de letters van je favoriete quotes. Je denkt bewust na over hoe je iedere letter wilt neerzetten.

Hoe je de letter wilt neerschrijven, met misschien een inhoudelijke twist of een grafisch element, welke plaats je die geeft in het geheel, met welke font en in welke stijl… Je raakt er echt van in een creatieve flow. Na een sessie handlettering ben je volgens mij net zo voldaan als na een cursus yoga of mindfulness.

Ben je een klein beetje creatief aangelegd? Hou je ervan om met taal bezig te zijn? Vond je het als kind leuk om te tekenen? Of wil je gewoon persoonlijke cadeautjes maken? Dan moet je handlettering zeker eens proberen!

 

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *