Launch Quaker Ontbijtboek: de beste ontbijtrecepten

Zondag was het dan eindelijk zover: de voorstelling van het Quaker Ontbijtboek, een boek boordevol recepten voor heerlijke ontbijten met havermout en granola van foodlovers en -bloggers. En… ook mijn ‘Berrie-no-la’ stond erin! Ik neem jullie graag mee naar de heerlijke ontbijtgerechtjes die we voor de gelegenheid mochten uittesten. For the love of breakfast!

Amuse: gezond yoghurtontbijt in een glaasje

Starten deden we met een eenvoudig, maar lekker gerechtje van Chicks Love Food. Het werd een schattig glaasje met havermout met rogge, spelt en noten, Griekse yoghurt, honing en fruit.

Soep: chocolavermout

img_7089De tweede gang werd verzorgd door de in Nederland bekende blogger Jelmer. Hij is recht-voor-de-raap en zo is ook dit gerecht. Klaar in 2 minuten: havermout opwarmen in (light) chocolademelk, afwerken met wat – in zijn woorden – ‘truttige framboosjes’ en klaar is kees. Eerlijk is eerlijk: de meningen aan mijn tafel waren verdeeld. Ik vond het zelf wel lekker, maar je moet door de textuur heen kijken, want die is niet zo heel sexy. Verder zou ik er zelf nog meer (rood) fruit en extra cacao aan toevoegen.

Tussengerecht: fruitige morgen

Het derde ontbijtje kwam van Veracamilla: zij roosterde havermout granola nog eens extra in de oven zodat het lekker knapperig werd en mengde het met roeryoghurt en vers fruit.

img_7103Hoofdgerecht: gebakken havermout met pindakaas en banaan

Uit Paulines Keuken verzorgde het hoofdgerecht en dat was wat mij betreft de topper van de ochtend. Op het bord: een smeuïg taartje van havermout. Kort samengevat, het volledige recept staat in het boek: 2 bananen en 400 ml amandelmelk mengen, een eitje mengen met een eetlepel kokosolie en 200 gr havermout toevoegen. Daarna op smaak brengen met honing, kaneel en een beetje zout en kokos en noten toevoegen. Alles in een ingevette schaal doen, bestrijken met pindakaas en een banaan erover leggen. En dan ongeveer een halfuurtje goudbruin bakken in de oven. Dit ga ik nog maken!

img_7131

Dessert: kwarkijsje met rood fruit

Laura’s bakery sloot het ontbijt af en trakteerde ons op een ijsje van kwark, framboos en bosbes dat we zelf door de granola konden halen. Een verfrissende afsluiter!

 

 

Berrie-no-la

img_7129

img_7211

En dan was het spannendste moment daar: de uitreiking van het ontbijtboek. Het boek wordt binnenkort zowel geprint als in een e-book aangeboden door Quaker Nederland, bijvoorbeeld via de supermarktketen Jumbo. Het receptje is gebaseerd op mijn eerdere blogpost over granola. Een hele eer om hierin te mogen staan als beginnende Belgische healthblogger!

7 Comments

    • Hihi, de meningen waren er inderdaad heel erg verdeeld over. Ik vond het best lekker voor een keer, maar ik denk niet dat ik het nog ga maken.

    • Hey An, thanks! Op http://www.quaker.nl kan je de receptjes vinden. Al is het boek wel leuk met extra info over waarom de volkoren havermout een goeie keuze is enz. Mijn receptje vind je achter de foto die je op de header van mijn blog in de rechteronderhoek ziet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *