Lunchen met kinderen in kinderbistro Bon ‘Petit in Turnhout

Kinderen centraal bij Bon ‘Petit

Bon ‘ Petit is zo’n zaak waar ik heel graag met mijn kinderen kom als ik in Turnhout ben. Het was een tip van oma en opa die het in een plaatselijk krantje hadden gelezen. In deze nieuwe bistro die voormalig IT´er Toon Michielsen mid september opende zijn kinderen van harte welkom. Meer zelfs, zijn bistro staat volledig in het teken van kinderen. Zo is er keuze uit veel kindergerechten, krijgen kinderen hun drank in een beker en kunnen ze zich uitleven in de zeer uitgebreide kinderhoek.

Tot in de kleinste details

Maar ook de kleinste details kloppen: aan de luiertafel hangt een speeltje om je baby mee af te leiden terwijl je zijn pamper ververst, aan de lavobo staat een verhoogje zodat kinderen zelf hun handen kunnen wassen en op de koer wonen enkele schattige konijnen. Buggy’s vinden hun plaats in de buggyparking. Mama’s die borstvoeding geven kunnen privacy vinden in de borstvoedingshoek.

 

En het eten

Ik zou het bijna vergeten te vermelden maar hier kan je dus ook eten. Wij namen een pompoensoep met balletjes en een quiche. En komen volgende keer graag terug voor het ontbijt. De kinderen hadden ruime keuze. Voor Fleur en andere mini’s is er groente- of fruitpap van de dag of stukjes gestoomde groenten. Voor Lex en andere grotere kleintjes is er veel keuze: o.a. eitje met soldaatjes, soep met of zonder balletjes (mét natuurlijk ;-)), groentetaartje en frikadellen met krieken. De kinderen krijgen hun gerechtje in een plastieken bord met dito bestekje. Hier komt niemand met honger buiten!

Praktisch

Adres: Warandestraat 23, 2300 Turnhout

Elke dag open behalve op maandag en dinsdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *