Een maand zonder alcohol? Zo overleef je Tournée Minérale

Een maand lang geen alcohol? Voor sommigen is het een makkie. Maar laat ons eerlijk wezen. Voor de meesten onder ons is het een uitdaging van formaat! Want een glaasje alcohol brengt toch sfeer, smaakt heerlijk en verheft je eten vaak tot een hoger niveau.  Als ervaringsdeskundige (tja, als je zwanger bent mag je nu eenmaal niet drinken) deel ik graag enkele tips om in februari geen druppel alcohol te slurpen. Cheers!

 

Zoek een alternatief

Zo moet je niet steevast naar een watertje grijpen. Want natuurlijk wil je wel iets lekkers drinken. Probeer dan iets uit wat je anders niet zo vaak drinkt, zodat je toch het effect krijgt van een speciaal drankje. Bij mij werkt een Tonisteiner citroen of een Finley bloedappelsien altijd.

 

Let op met alcoholvrije drankjes

Ze bevatten vaak heel wat suikers en kunstmatige toevoegingen. Dat gaat zeker op voor de cava’s en wijnen zonder alcohol (na bijna 7 maanden zwangerschap ben ik bijna ervaringsdeskundige :-)), maar even goed voor mocktails vol rietsuiker en siropen en andere zoete drankjes. Het wordt soms wel eens gedacht, maar alcoholvrij is geen synoniem voor gezond.

 

Bereid je voor op sociale druk

“Maar eentje kan toch geen kwaad!”, “Allez, doe toch gezellig mee.” … als je even geen alcohol drinkt, besef je pas hoe moeilijk het is om niet (gezellig) mee te doen. Bedenk op voorhand dat de kans bestaat dat mensen hun overtuigingskracht bovenhalen om je van gedachten te doen veranderen. Dan ben je op zijn minst voorbereid en kan je je impulsen zeker de baas!

 

Wees lief voor jezelf

Een gewoonte op 1-2-3 afleren is niet makkelijk. Kan je toch eens niet weerstaan aan een glaasje? Laat dat dan geen reden zijn om je goeie voornemen overboord te gooien. Geniet er gewoon van  en ga er daarna weer volop voor. En als het lukt: beloon jezelf! Je hebt het maar gedaan, toch?

 

Sta stil bij de effecten

Misschien voel je het wel aan je lichaam: ben je minder moe, meer energiek? Geraak je zo dat overbodig kilootje kwijt? Of voel je het vooral in je portemonnee? Als je stil staat bij wat je erbij wint, wordt het ongetwijfeld een pak makkelijker om vol te houden.

 

 

Sluit je aan bij Tournée Minérale

Ook zin om een maand lang geen alcohol te drinken? En dat in de kortste maand van het jaar, namelijk februari? Sluit je dan aan bij Tournée Minérale en je bent absoluut niet alleen. Op het moment dat ik dit schrijf hebben zich al meer dan 25.000 mensen geregistreerd. Gedeelde smart is halve smart, zeggen ze. En dat is niet zonder reden. Bovendien steun je er een goed doel mee als je sponsoring voorziet, namelijk het kankerfonds. Meer informatie op de website, zeker checken.

 

Wie doet mee? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *