Madam Bakster – The Guiltfree Bakery (Gent)

Toen ´madam bakster´ haar levensstijl switchte en zo heel wat kilootjes afviel, miste ze vooral de lekkere desserts.  Ze zocht en zocht maar vond alleen ofwel het typische stukje taart boordevol suikers en lege voedingsstoffen ofwel suikervrij gebak met suikervervanger dat je ook niet bepaald gezond kan noemen. Ze bedacht dat het beter moest kunnen en startte nog als student een online bakkerij op dat ze Madam Bakster doopte. Voor haar taarten gebruikt ze alleen natuurlijke ingrediënten zoals noten, dadels, kokosbloemsuiker, avocado, chia, fruit, spelt en havermout.

Ze volgt volledig mijn filosofie: het gaat niet om zo weinig mogelijk calorieën (integendeel!), maar vooral om het vermijden van lege calorieën waar het kan zonder aan de smaak te raken.

Ze bakt dus alleen maar desserts boordevol voedingsstoffen. En de taartjes zijn echt super lekker!

De Brabantdam, een verrassende straat

Ik kom echt te weinig in Gent. Nochtans weet ik heel goed wat een toffe stad dit is, want ik heb er nog een jaartje gestudeerd nadat ik mijn diploma in Antwerpen had gehaald. Wanneer ik er dan toch nog eens ben, sla ik de Brabantdam meestal over. Zonde blijkt nu, want deze straat zitten een aantal pareltjes van shops en koffieplekjes. Denk maar aan Lokaal (nr. 100), Fair Eco Fashion (nr. 56), Barista Zuid (ergens in ´t midden aan het kruispunt) en O´Yo (nr. 82). En op nummer 142 vind je dus Madam Bakster.

Taarten en koffie

Toen ik binnenkwam was er nog maar een plekje vrij…da´s meestal een goed teken hé. Toen ik een cappuccino bestelde was het eerste dat me gevraagd werd of dat met soya- of amandelmelk moest zijn. Best apart toch, meestal moet je er echt om vragen. Maar hier is de koffie dus standaard zonder koemelk. Bij de koffie kreeg ik een bakje suikervrije popcorn. Aan de toog staat een klein koeltoogje met enkele taartjes. Ik kon kiezen uit drie taarten en een karamel-pecanbar.

Omdat ik echt niet kon kiezen, koos ik maar voor de taart waarvan er nog het minste lag: de Jacqueline, een amandel-appeltaart.

Nu ik eraan denk: alle taarten hebben hier een naam… van Raymond over Naomi en Amélie. Ik vraag me af of er een verhaal achter zit. Misschien zijn het de favoriete taarten van vrienden van Madam Bakster? Maar ik wijk af: wat ik wou zeggen… ’t taartje heeft me echt gesmaakt. Echt een typisch appel-amandeltaart zoals ik ze verwachtte… eentje dat ook redelijk goed vult. Dat heb je natuurlijk wel met niet-lege calorieën 🙂

En tweedehands kledij

Toch ook nog even vermelden… in de koffiebar staan subtiel twee rekken met kledij. Toen ik even naar het toilet ging, viel mijn oog er op. Het bleken tweedehands kleedjes en hemden te zijn… en ik zag ook enkele schoenen. Heel mooie trouwens, het was echt wel mijn stijl. Maar jammer genoeg niet mijn maat. Toch echt wel een tof idee vind ik. ’t Is jammer dat ik niet veel tijd had, want ik had gerust enkele uurtjes kunnen doorbrengen bij Madam Bakster.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *