Meet Local Store, nieuwe hotspot in Antwerpen (en Chez Claire)

De buurt rond de Oudaan wordt steeds leuker. Na de tweede vestiging van luxe-bakkerij Domestic (die taartjes!) en de komst van het Frites Atelier (die frietjes!) vind je er ook Local Store.

Verrassend groot terras

Dat is een charcuterie-, traiteurzaak én winkel in een. Niet alleen het overheerlijke eten in de rekken, ook het interieur is te koop. Maar je kan ook ter plaatse ontbijten, lunchen of koffie nippen. Je kan binnen zitten of als het goed weer is op het verrassend grote terras buiten. Wij hadden geluk – het zonnetje deed haar best – en konden meteen het terras uittesten.

Lokaal of gewoon heel geweldig

De naam Local Store zegt het helemaal: hier vind je lokale producten. Maar als het echt de moeite is mag het ook van kleine producten uit het buitenland komen. Die mindset vind ik wel leuk: je gaat voor iets, maar het hoeft niet té strikt allemaal. Een beetje zoals mijn blog: overwegend gezond (80%), maar af en toe zondigen is net ook heel gezond. Hehe 😉

 

De lunch: eerst gezond

Ik koos het pompoenbroodje Ceasar voor de lunch en dronk er een limoen limonade bij. Mijn lunch date Mariska ging voor een krok van Libanees brood. Beide waren erg vers en knapperig.

En dan een éclair van het nabijgelegen Chez Claire

Hoewel je niet van je plaats moet voor een lekker dessert, besloten wij de fameuze eclairs van Chez Claire te gaan proeven. Deze nieuwe hotspot bevindt zich maar een beetje verder, aan de Wilde Zee (over Désiré de Lille). De menukaart bij Chez Claire is simpel: 13 éclairs, champagne en koffie. Maar de éclairs zelf zijn dat allesbehalve. In de vitrine niets dan kunstwerkjes met bijvoorbeeld Lemon en Yuzu, Cheesecake of Bitter Dark Chocolate. En zo blijkt kiezen toch nog moeilijk. Ik hakte de knoop door en ging voor framboos, matching bij het zalige lenteweer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *