Mijn vijf favoriete beauty nieuwkomers

Als een kind in een snoepwinkel, zo voel ik me op de persdagen. Niet kunnen beslissen wat het leukst is. Op de persdagen maak je kennis met de nieuwste producten die op de markt (zijn ge)komen. Omdat het best drukke tijden zijn voor mij op werk- en gezinsvlak kon ik er deze keer jammer genoeg maar eentje doen, die van Yapado. Maar gelukkig hadden zij ongelooflijk veel leuke nieuwe dingen te kijk staan, waarvan ik mijn vijf favoriete beauty producten met ‘healthy lifestyle’-factor graag met jullie deel. Ik schrijf later nog een blogje met mijn favorieten uit foodland.

1. Apivita

Wat ben ik blij dat ik dit nieuwe merk ontdekt heb. Apivita (in de apotheker) heeft verschillende verzorgingsproducten zonder siliconen, parabenen, minerale oliën, propyleenglycol, polycyclische muskus, nitromuskus of ftalaten. Wat zit er dan wel in? Natuurlijke ingrediënten zoals extracten van planten, bijenproducten en biologische etherische oliën.  Op elk potje staat aangegeven hoeveel percent van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong zijn. En dat gaat van 83% tot 100% (!).

Ik testte deze drie producten van Apivita uit. Dit is wat ik ervan vond:

  • Shower gel Rose & Pepper (84% natuurlijk). Mijn verdict: dit is de max, het voelt aan als olie en het ruikt gewoon super. Voor mij voorlopig geen andere shower gel meer, please!
  • Shampoo hyaluronic acid & aloe (87% natuurlijk). Mijn verdict: ’t is even wennen aan de vrij neutrale geur. Ik ben wat meer geur gewoon waardoor ik geur ben gaan associëren met fris en proper. Maar de shampoo doet zijn werk wel, want mijn haar wordt niet sneller vettig dan anders en ruikt super fris.
  • Gezichtsmasker met olijf (89% natuurlijk). Mijn verdicht: wauw! Ik heb het voor eerst vanmorgen aangebracht en mijn huid voelde nog de rest van de dag kei zacht aan.

2. Corine de Farme bio

Ook de nieuwste producten van Corine de Farme (in Kruitvat) verdienen een plek in mijn favo-lijstje. Wat ik nog niet wist is da Corine de Farme ooit begonnen is met verzorging voor baby’s, waardoor ze niets dan milde ingrediënten gebruikten voor broze huidjes. Ook nu nog is alles hypoallergeen en vrij van parabenen. De nieuwste producten uit het bio-gamma bevatten geen sulfiet en synthetische parfums. Zo ook de douchegel Cocoon met 97% van natuurlijke oorsprong en met 10% biologische ingrediënten. Mijn verdicht: het is een hele zachte douchegel, zowel voor de neus (ruikt heel subtiel) als voor de huid (voelt heel zacht aan).

 

3. Vegan tooth paste

De nieuwkomer met de leukste naam én verpakking is zeker Oolaboo met zijn healthy tandpasta. Healthy tandpasta, je hoort het goed. Er is al veel over geschreven en bevestigd door onderzoek: fluoride – je weet wel die stof dat tandglazuur sterker maakt – is giftig. Dat is de reden waarom kindjes moeten poetsen met slechts een klein zogenaamd ‘erwtje’ tandpasta en zeker niet mogen inslikken. Ik voel me daar altijd een beetje dubbel bij, want je kan er toch niet voor zorgen dat kindjes niets inslikken. Maar rotte tanden wil je hen natuurlijk ook niet geven. De tandpasta van Oolaboo is 100% doeltreffend en veilig: ze bevat geen fluoride, SLS, parabenen en is glutenvrij en 100% vegan.

 

4. Cien baby care bath

Misschien wel het meest onverwacht voor mij waren de producten van Cien, het huismerk van Lidl. Ik wist dat Lidl verzorgingsproducten had, maar eerlijk gezegd niet dat er zo’n keuze in was en dat er met zo’n zorg naar gekeken werd. Neem nu de babylijn van Cien: zonder minerale oliën, zonder siliconen, zonder conserveermiddelen, zonder kleurstoffen, zonder zeep, PH-neutraal en veganistisch.  Ik testte het badschuim uit, dat trouwens echt spotgoedkoop is met zijn 2,29 euro. Het verdict: Fleur rook na haar badje perfect fris en er was geen spatje uitslag te detecteren, wat niet zo vanzelfsprekend is met haar gevoelige huidje. Ik denk dat ik toch eens vaker in Lidl moet gaan shoppen.

5. Mii cosmetics

Mii is make-up op minerale basis, met oa een 100% zuiver minerale lijn. Lees: huidvriendelijk en ontstekingswerend. Omdat er geen opvulmiddelen zoals talk gebruikt worden houdt de foundation een hele tijd langer dan andere. Nog good to know: Mii bevat geen parabenen, kunstmatige geurstoffen, petrochemie & is niet getest op dieren. Mijn verdict? Jammer genoeg heb ik deze niet kunnen uittesten wegens tijdsgebrek. Maar ik hoorde van verschillende aanwezigen dat het echt goeie make-up is. Op mijn wishlist staat alvast de foundation te blinken.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *