Mijn tips en hotspots voor een dagje Amersfoort

Waar maak ik je blij mee, vroeg mijn man? Dat moet hij eigenlijk niet meer vragen: een nieuw stadje verkennen is namelijk altijd mijn antwoord. Heb ik altijd gehad, ik kies liever voor een ervaring dan voor een cadeau. En ik koos voor Amersfoort, een stadje in de provincie Utrecht in Nederland. We waren iets verder in Zeeland op vakantie geweest, wanneer we er op de terugweg halt hielden. Intussen al drie weken geleden schuimden we alle leuke terrasjes en winkeltjes af in Amersfoort. Deze – kidsproof en andere – adresjes maakten indruk!

Loods of stock

Loods of stock verkoopt kinderkledij waarmee je kids niet mee in de massa opgaan. Er zijn vaak maar een paar stuks van elk kledingstuk voorzien. Ik kocht er voor Lex kei coole wit-blauwe sneakers.

Het Lokaal

Hou je vast, want dit is een toppertje. Deze winkel én ontbijt-, lunch- en dinerplek verkoopt alleen producten die max. 50 km in de buurt zijn gemaakt. Ter plekke wordt brood gebakken, koffie gebrand en bier gebrouwen.

Chocolate Company Café

Oké oké, deze zit ook in Breda. Maar net omdat ik het daar zo’n topper vind kon een bezoekje aan deze vestiging niet ontbreken. Alles – ja echt alles – staat hier in het teken van chocolade. De serveersters heten er Chocolistas, je bestelt er een high choc geen high tea én het koekje bij de koffie wordt er indien je dat wilt ter plekke in de chocolade gedoopt.

 

SEM

SEM staat voor Sla en Meer. De sla is veel meer dan een blaadje sla, schijfje tomaat en ei. Het zijn stuk voor stuk lekkere combinaties zoals Pulled Porked of Falafel. Zelf creatief met groenten en toppings? Hier kan je ook zelf je salade samenstellen. De ‘Meer’ staat o.a. voor sapjes, bananenbrood en – ja dat is er ook – chocolade muffin.

Corazon Café

De beste koffie van Amersfoort drink je in de Krommestraat, wat mij betreft ook het leukste straatje van de stad. Corazon heeft zijn naam niet gestolen, het is echt een plaats vol warmte en liefde. De taarten worden er allemaal vers gebakken, je vindt er een muur vol boeken die je mag lezen en ook kinderen zijn er welkom. Voor hen trouwens kei originele (en gezonde) kindergerechten op het menu, zoals pizza (met bloemkoolbodem, shttt), kindersmoothie met 100% fruit en je kan zelfs fruitpap bestellen.

 

Kids store Speelboek

Mijn award – de Ari-Award 😉 – voor de leukste kinderwinkel van het jaar gaat naar Speelboek in Amersfoort. Hier vind je de leukste kinderboeken, het meest duurzame speelgoed en geweldige cadeaus. Wat denk je er bijvoorbeeld van zelf je springtouw samen te stellen? Leuk toch!

 

 

Eén reactie

  1. Leuk daar hé, ook geweest. Ik heb dat ook gelukkig worden van een nieuwe stad zelfs met de kroost erbij <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *