Mijn vijf favoriete food nieuwkomers

In deze blogpost kon je al lezen wat ik de vijf toppers vond van nieuwkomers in beauty land waarmee ik kennis maakte op de persdagen. Nu deel ik graag mijn food favorieten. Wat vooral opviel: er wordt steeds meer bewust omgegaan met gezondheid, maar ook smaak blijft belangrijk. En daar kan ik alleen maar blij van worden.

1.Pure Via suiker zonder suiker

Ik heb een haat-liefde verhouding met suiker. Ik ben namelijk een echte zoetebek – ik kan niet zonder mijn dagelijkse portie chocolade en koek – maar tijdens mijn zwangerschap brak me dat even zuur op. Ik mocht op doktersadvies geen suiker meer eten. En ja hoor, hoe moeilijk dat ook was, ik merkte echt wel verschil. Ik had geen last van dipjes (de bloedsuikerspiegel die stijgt of daalt) en voelde me meer energiek. Goodbye suiker dan? Helaas niets voor mij! Ik zei het al: ik ben een zoetebek.

Maar als het kan, dan probeer ik suiker te mijden. Daarom ben ik ook zo’n fan van Pure Via, zoetstof op basis van Stevia. Stevia heeft geen effect op de bloedsuikerspiegel, is tandvriendelijk en bevat geen calorieën. Het was al verkrijgbaar in klontjes en kleine zakjes, nu heeft Pure Via ook een grote verpakking ‘suiker’ waarmee je taarten en cake kan bakken. Nu heeft Stevia wel eens de eigenschap om heel bitter te smaken. Bij Pure Via hebben ze daarom alles ingezet op ontwikkeling zodat deze nieuwste versie veel minder bitter smaakt dan eerst. Gebruik is simpel: je hebt de helft nodig van ‘gewone’ suiker. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar als het zover is laat ik zeker weten hoe het ging. Een tweede nieuwigheid van Pure Via zijn de confituren in drie smaken. Ik vind confituur heel lekker, maar bij elke hap je neemt bestaat de helft uit geraffineerde suiker.  Met deze confituren hou je alleen de fruitsuiker over… en Stevia natuurlijk.

2. Koko Dairy Free

1 op 5 mensen zou lactose intolerant zijn. Dat betekent dat ze melk moeilijk verteren, met bijvoorbeeld buikpijn en een opgeblazen gevoel tot gevolg. Maar heel veel van die mensen weten dat zelf niet. Als het zo vaak voorkomt, kan het zeker geen kwaad om koemelk af en toe eens af te wisselen met andere melk. Lex drinkt nog altijd twee keer per dag een volle fles melk, eet kaas tussen (en naast) de boterham en bijna dagelijks een yoghurtje. Da’s veel koemelk op een dag dus. Ik vervang zo’n flesje dan wel eens met een ander type melk. Koko Dairy Free bijvoorbeeld, op basis van kokosmelk. De hoeveelheid calcium en vetgehalte is gelijk aan dat van halfvolle koemelk. En nu kan ik ook zijn yoghurt afwisselen, want Koko Dairy Free brengt nu ook yoghurt uit op basis van kokosmelk. Ik ben fan!

3. Bouillon Herkules

Leuke naam, leuke verpakking, merk uit Gent… dat is punten scoren! En dan hebben we het nog niet gehad over het product zelf: een bouillon met groente, rund of kip die glutenvrij is, vrij van allergenen, zonder kleur- en bewaarstoffen en uitsluitend natuurlijke smaakversterkers bevat is. Slow food om te koesteren! Het verdict? Ik heb het niet kunnen proeven, maar het klinkt wat mij betreft veelbelovend. En dat leuke potje zie ik ook wel in mijn keuken staan.

 

4. Lima

Als je wel eens bij de biowinkel shopt, dan ken je Lima waarschijnlijk wel van de pasta, de rijstwafels of de miso soepen. Ik mocht kennismaken met twee nieuwigheden van Lima: de Omega 3 Express Porridge ontbijtgranen én de koffievervanger Jannoh.

De porridge bevat lijn-, sesam-, en chiazaad en zit dus vol Omega 3. Je weet wel, gezonde vetten die goed zijn om cholesterol te verlagen en hart- en vaatziekten en depressies tegengaan. Maar ook volkoren granen, geen toegevoegde suikers en geen gluten.

Yannoh is een koffievervanger op basis van granen. Daardoor bevat ze geen cafeïne en kan je er eindeloos van blijven drinken. Ik proefde de variant op basis van Spelt. Verwacht je niet aan de typische koffiesmaak – het smaakt echt wel anders – maar het is best lekker en een leuk en makkelijk alternatief voor koffie.

5. Bosto rice & corn chips

Bosto ken je van de rijstproducten, maar nog niet van de chips. Daar komt verandering in want Bosto brengt nu ook chips uit op basis van gepofte rijst en maïs. Goh ja, chips… er komt eigenlijk geen oven of friteuse aan te pas. De typische chipssmaak zal je dus niet hebben, maar lekker is het wél! En bovendien: Bosto chips heeft wel 70% minder vet dan gewone chips. Ik proefde de versie met paprika, maar je hebt ook cheese, pizza of barbecue smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *