Recept: heerlijk rijke wortelcake

Als je dit weekend een ding bakt, maak dan deze overheerlijke carrot cake. Ik beloof je: je zult er geen spijt van krijgen. Want deze wortelcake is echt overheerlijk. Laat je niet afschrikken door de wortel, het geheel valt echt bij iedereen in de smaak. Ik wilde het recept top secret houden, maar ben toch gezwicht. Och, daarom heb ik een blog toch? ­čśë

Zoals jullie weten mag ik tijdelijk geen suiker eten, dus bevat het recept Tagatesse in plaats van suiker. Maar je kunt ‘m ook gewoon met suiker maken: gewoon het aantal gram Tagatesse verdubbelen dan.

Dit heb je nodig

 • 3 eieren
 • 50 gram Tagatesse (of 100 gram kokosbloemsuiker)
 • 150 gram geraspte wortelen
 • 100 gram speltbloem
 • 5 gram bakpoeder
 • 50 gram amandelpoeder
 • 1 rijpe banaan (geplet)
 • 50 gram rozijnen
 • 50 gram walnoten (gehakt)
 • 120 gram vloeibare boter
 • 1 eetlepel appel- en peerstroop
 • 2 theelepels kaneel
 • Een snuifje zout

Zo gemaakt in 3 stappen

Stap 1: op het vuur

 • Verwarm de oven alvast voor op 180 graden
 • Zet een pannetje op het vuur en verwarm de eieren lichtjes en klop ze ondertussen los. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en blijf kloppen

Stap 2: mengen maar

 • Meng de bloem, het bakpoeder, het eiermengsel, de boter en de geplette banaan door mekaar.
 • Voeg walnoten, rozijnen, kaneel, stroop en een snuifje zout toe en roer goed door mekaar
 • Meng ten slotte de geraspte wortel onder het mengsel
 • Doe alles in een (ingevette of siliconen) bakvorm

Stap 3: start het bakken

 • Laat ongeveer 35 min bakken op 180 graden
 • De cake is klaar wanneer je er met een sat├ęstokje in prikt en dat er proper uitkomt. Let erop dat de cake nog goed smeu├»g is, dus net gaar doorbakken.

 

 

4 reacties

 1. Lijkt overheerlijk! Ik heb gisteren een belachelijk groot aantal wortels meegebracht van het platteland, en was op zoek naar leuke receptjes met wortels! Wellicht ga ik hier niet alle ingredi├źnten vinden, maar ‘k ga me toch zoveel mogelijk proberen baseren op jouw recept! En binnenkort laat ik je weten hoe de Rwandese versie smaakt! ­čÖé

 2. Ohh, deze moet je zeker maken dan. Ik vind hem echt geweldig lekker en hij is nog voedzaam ook. Laat me weten hoe je ‘m hebt gemaakt en hoe ‘m smaakte h├ę! Groetjes in Rwanda! Ariane

 3. Getest en goed bevonden! Heerlijk! Ik probeer in mijn gebak suiker te vervangen/vermijden en dit zet ik voortaan op mijn lijstje van favorieten!
  Dikke kus Ariane hopelijk alles goed met je x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *