Recept: homemade speculaas

Ik ben niet zo zot van die typische speculaasjes bij de koffie. Maar met van die dikke versgebakken of gevulde speculaas maak je mij echt blij. Speciaal voor de blog probeerde ik een gezonder receptje te maken. Natuurlijk met een geweldige smaak als belangrijkste criterium. En dat is wat mij betreft precies gelukt. Hoe ik te werk ging? In deze 7 stappen:

 

 

Op het boodschappenlijstje

  • 75 gr kokosolie
  • 150 gr boekweitmeel
  • 100 gr amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 gr kokosbloesemsuiker
  • 2 el koek- of speculaaskruiden
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • scheutje melk
  • snuifje zout

 

Zo gemaakt in 7 stappen

  • Smelt de kokosolie tot hij vloeibaar wordt.
  • Meng boekweit- en amandelmeel, bakpoeder, kokosbloesemsuiker, zout, koek- of speculaaskruiden, ei en de gesmolten kokosolie door mekaar tot er een vast deeg ontstaat.
  • Rol het deeg in een bolletje en laat het een halfuurtje rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer twee centimeter dik.
  • Meng de eidooier met een scheutje melk en breng het mengsel aan op de bovenkant van de deeg.
  • Bak de speculaas ongeveer 20 tot 25 minuten tot de bovenkant goudbruin ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *