Salade scampi, spinazie en mango met honing-mosterddressing

Processed with VSCO with g3 preset

Wat mij betreft mag het heel het jaar door zomer zijn. Al was het maar voor de heerlijke slaatjes met zomerse ingrediënten. Ik deel alvast een van mijn favorieten met jullie: slaatje scampi met mango en bladspinazie. Probeer het eens: de scampi blenden heel goed met de knapperige spinazie en de zoete mango. Wat er nog meer inzit lees je zo. Een lekkere dressing met honing en mosterd erbij en het gerechtje kan niet stuk. Wil je er een stevigere maaltijd van maken, dan kan je (volkoren) rijst toevoegen. Laat het smaken!

Wat je nodig hebt

Voor de salade (voor 4p.)

  • 200 g verse bladspinazie
  • 4 baby gem
  • een 20tal kerstomaatjes
  • 30 g rucolakiemen
  • een rijpe mango
  • 24 scampi
  • bruine rijst
  • peper en zout

Processed with VSCO with m3 preset

Voor de dressing (voor 4p.)

  • 16 eetlepels magere yoghurt
  • 8 eetlepels graanmosterd
  • 4 eetlepels honing
  • 4 theelepels (extra vierge) olijfolie
  • snuifje peper en zout naar smaak

Zo gemaakt

  • Kook de (bruine) rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Bak de scampi goudbruin
  • Vul de bodem van je schaal of bord met bladspinazie
  • Strooi de rucolakiemen erover
  • Snijd de kerstomaatjes in kleine stukjes en voeg toe
  • Hak de baby gem door vier en voeg toe
  • Snijd de mango in kleine blokjes en bestrooi het gerecht ermee
  • Voeg naar smaak peper en zout toe
  • Maak de dressing: meng vier eetlepels yoghurt met twee eetlepels graanmosterd, een eetlepel honing en een theelepel olijfolie en voeg naar smaak peper en zout toe
  • Voeg tenslotte de gebakken scampi toe en serveer met de gekookte (bruine) rijst en honing-mosterddressing

Processed with VSCO with g3 preset

Ook lekker erbij

  • Ik had er jammer genoeg niet meer in huis, anders had ik er sowieso toegevoegd: zongedroogde tomaatjes smaken zeer goed af in combinatie met de mango en de scampi.
  • In plaats van rijst kan je vers stokbrood gebruiken, zodat de honing-mosterddressing ook als dipsaus kan dienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *