Wat is lekker, warm en gezond en kan je zowel eten voor de lunch, bij het diner of tussendoor? Yes, soep! Ik ben er helemaal verzot op en sinds ik een soupmaker kreeg als kerstcadeau staat het nóg vaker op mijn menu. Al staat zo’n soepje sowieso snel op tafel!
Nodig
- 1 ui
- Prei
- Courgette
- Enkele roosjes broccoli
- 2 aardappelen
- 1,5 liter groentebouillon (of 1,5 liter water en 2 bouillonblokjes)
Zo gemaakt
- Doe de ui in een soeppot en laat even aanstoven in een bodempje olijfolie
- Snijd alle groenten klein en doe ze bij in de pot
- Voeg ongeveer 1,5 liter groentebouillon toe
- Als je water gebruikt, voeg je er 2 bouillonblokjes aan toe
- Breng langzaam tot aan het kookpunt en mix alles fijn
Lekkers erbij
- Krokante croutons: snijd wat (oud) bruin brood in blokjes en bak met wat olijfolie krokant
- Doe wat vis bij de soep, bijvoorbeeld gerookte forel
- Rooster zonnebloempitten in de pan en voeg ze bij de soep