Snel recept: yoghurtijs met bosvruchten

Oktober is gestart, de zomer is voorbij (snik snik). Daar heb ik eigenlijk best wel moeite mee. Hoewel het zonnetje nog steeds overdag fel zijn best doet, mis ik de warmte nu al. Om het zomergevoel toch wat langer vast te houden, zet ik deze dagen wat vaker een ijsje op het menu. Dit yoghurtijs met bosvruchten bijvoorbeeld.

 

 

Dit recept is op basis van Griekse yoghurt en is daardoor een pak gezonder dan roomijs. Want Griekse yoghurt zit boordevol eiwitten, weinig koolhydraten en vitamines zoals B12. Voor dit recept heb je geen ijsmaker nodig, al kan dat natuurlijk wel gebruikt worden. Het is in slechts een paar minuten gemaakt, het moeilijkst is het wachten tot je ervan kunt smullen.

Op het boodschappenlijstje

  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 200 g lichte roomkaas
  • 3 el honing
  • 150 gram (diepvries)bosvruchten
  • 1 theelepel citroensap
  • Toppings om te versieren: extra bessen, aardbeien, (gehakte) pistachenootjes en/of witte chocoladesnippers

Zo gemaakt

  1. Meng alle ingrediënten onder mekaar met een spatel (of mixer als je niet van stukken houdt), behalve de toppings.
  2. Doe het mengsel in een plastieken potje en zet minstens drie uur in de diepvries.
  3. Haal het ijs uit de vriezer, laat even ontdooien, schep het in een kommetje en strooi er de toppings over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *