Suiker- en glutenvrije omgekeerde rabarbertaart

Op zoek naar een heerlijk recept van suikervrije, vegan en glutenvrije healthy rabarbertaart? Dit recept maakt echt iedereen blij, ook wie geen fan is van gezond. Superlekker warm uit de oven, met of zonder bolletje ijs erbij.

Zondag – intussen al een week geleden – hadden we sinds lange tijd een dagje met niets op de agenda. Geen afspraken met vrienden, zwem- of turnles, familie-etentjes… Nee, niks, nada, niente. Heerlijk wakker worden was dat. Lex en Fleur sprongen mee in bed en samen fantaseerden we wat we die dag konden gaan doen. Lex wilde graag naar de cinema en de pluktuin. Omdat hij echt niet kon kiezen, besloten we ze gewoon allebei te doen. Omdat het kon!

Gezonde rabarbertaart

Aan de pluktuin hield ik twee mooie stengels rabarber over. Het bleek trouwens weer net zo leuk als de eerste keer. Deze keer scoorden we naast rabarber ook frambozen, stekelbessen en aardbeien. Eens thuisgekomen bedacht ik me wat ik met de rabarber zou aanvangen. Dat is groente dat ik anders zelden in huis heb (indien je nu fronst: ik dacht ook dat het fruit was, maar dat is het dus niet :-)) . Ik besloot om een healthy rabarbertaart zonder suiker en gluten te bakken.

Ook maken? In deze vijf stappen tover je ze op tafel.

In de winkelkar

Dit heb je nodig:

  • Een kilo rabarber (ongeveer twee a drie stengels)
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosmeel
  • 100 gram havermout
  • 7 dadels zonder pit (fijngemalen)
  • 3 eetlepels amandelmelk (of andere melk)
  • 2 lepels kokosolie (gesmolten)
  • 1 geprakte rijpe banaan

Vijf stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden

  2. Snijd de rabarber in reepjes die in je bakvorm passen. En stoom ze gaar met 50g suikervervanger zoals Pure Via om te bakken (met Stevia). Laat gaar stomen en voeg een beetje citroensap en gember toe naar eigen smaak.
  3. Meng alle andere ingrediënten goed door mekaar in een mengkom.
  4. Doe de rabarberreepjes in de bakvorm. Overgiet met het stoomvocht. En voeg vervolgens het deeg toe en druk zachtjes aan met de bolle kant van een lepel.
  5. Laat ongeveer 20 minuten bakken tot het deeg goudbruin ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *