Weekendje Kortrijk gepland? Alsjeblieft, mijn tips en adresjes!

Al eens in Kortrijk geweest? Wat vond je ervan?

Wij hebben ons er vorig weekend heel goed geamuseerd. De reden: de fijne en karaktervolle plekjes waar je zelf een beetje naar op zoek moet gaan, in combinatie met een een gezellige stad waar alles op loopafstand is. Wij hadden het geluk dat de stad vol stond met kerststalletjes en de Grote Markt versierd met een nostalgische kermis.

Maar ook zonder die extra’s is Kortrijk dus best een fijne stad voor een weekendje weg. Nog niet overtuigd? Lees dan mijn tips voor de leukste winkels en horeca.

Adresjes om te shoppen

Chapter 4

Bij Chapter 4 moet je even binnenspringen. Het is een lifestylewinkel vol leuke gadgets, mooie accessoires, originele decoratie, unieke boeken en andere hebbedingen. En je kan er koffie drinken en lunchen.

 

Bowking

Bowking heeft strikjes, strikjes en strikjes. En dat zowel voor de kleine als de grote man. Moet je gezien hebben, te cute.

 

 

Oes

Oes feelgoodshop loop je zo bijna voorbij, maar je moet er toch echt even je hoofd binnensteken. Je vindt er een allegaartje aan unieke producten van (jonge) producenten. Vooral het originele kinderspeelgoed vonden wij heel charmant!

 

 

 

 

Brooklyn

Bij Brooklyn scoor je echt de coolste sweaters, bijvoorbeeld met een quote uit Van Vlees en Bloed ”Ik zen nogal ne keirel he” of Het Eiland ”Ik ben blij dat je in mijn team zit”. Leuk detail: de sweater van Van Vlees en Bloed wordt ingepakt in het typisch rood-witte slagerpapier. Een ideaal cadeau dus!

 

 

 

Adresjes om iets te drinken of te eten

Café Tartine

Lekker en gezellig lunchen? Dan moet je bij Café Tartine zijn. Op het menu niets dan verfijnd samengestelde boterhammen. Hier zit het ‘m in de details: mooie kommetjes om uit te eten, vers brood van Poilâne, verfijnde smaakcombinaties als beleg. En niet duur voor wat je krijgt: voor een soep, een rijk belegde tartine naar keuze, een glaasje wijn of een halve liter water én een koffie of thee achteraf betaalden we nog geen 15 euro.

 

 

The social club

The Social Club is toch wel een specialleke. Het is eigenlijk een bar bij The lab, een plek waar je (virtual reality) games kunt spelen. Maar ook zonder games is het er heel fijn vertoeven. De cocktails en de warme chocomelk zijn uitgetest en goedgekeurd.

 

 

 

Viva Sara

Een begrip in Kortrijk en ver daarbuiten, dat is Viva Sara. Een leuke koffiebar is een understatement, want naast een bar is er ook een branderij en een shop. Je hebt de keuze uit ontelbaar verschillende koffies en thees. En uiteraard is er ook gedacht aan een lekker gebakje erbij. Echt een heel leuke plek om even halt te houden, met internationale allures want je waant je in een grootstad als Parijs.

 

 

Kaffee Renée

Pal in de winkelstraat bevindt zich een charmante koffiebar, Kaffee Renée. Je kan er ook uitgebreid ontbijten na reservatie, en dat zag er dik oké uit. Wij hadden al ontbeten in onze B&B maar een heerlijke Manon Chocolademelk ging er nog wel bij. Ja ja, Manon… je weet wel, die lekkere witte praline van Leonidas. Die krijg je hier dus bij je drankje. En dat is natuurlijk genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *