Uitgetest: drie healthy eetadresjes in Antwerpen

In Antwerpen geen gebrek aan lekkere eetadresjes. Letterlijk op elke hoek van de straat zit wel een leuke lunchplek of koffiebar. Ik schreef al over leuke eetplekjes in andere steden. Omdat ik de Antwerpse adresjes zo gewoon ben, dacht ik er niet meteen aan om erover te schrijven. Maar onder het motto ‘toerist in eigen stad’ geef ik hier graag alvast drie healthy restaurants. Ik kan er natuurlijk wel vijf keer zoveel geven, want er zijn leuke plekjes te over. Die hou ik tegoed voor een volgende keer… Wat is jouw favoriete healthy eetadresje?

  1. Story

img_5779Story (voluit: Story Urban Deli Shop) bevindt zich op het Eilandje, gezellig aan het water en vlakbij het MAS. En vlakbij mijn werk. Lees: ik kan mijn bezoekjes niet meer op twee handen tellen.

Het concept: je kiest je maaltijd uit het buffet dat is uitgestald en bestelt aan de bar. Je neemt zelf je bestek en wacht tot je eten wordt geserveerd.

Op het menu: (h)eerlijke verse maaltijden, quiches, enkele speciale broodjes en heerlijke taarten.

Ik ging voor: een lichte lunch met soep en brood van bakkerij Dometic en carrot cake als afsluiter. En een homemade icetea zonder suiker.

Eindoordeel: uniek concept met verse producten. Het is telkens weer een verrassing wat er op het menu staat. Niet goedkoop, maar wel allemaal vers bereid met biologische en lokale producten. Oh ja, en heerlijk zitten (binnen en buiten) vlakbij het MAS.

img_5789  img_5780img_5784

 

2. Wild Project

img_6480Wild Project is een vegetarisch en vegan restaurant in het centrum van Antwerpen (in de Grote Pieterpot Straat) waarbij je gerechtjes met je gezelschap deelt. Het wordt uitgebaat door twee Zwiterse zussen en hun Italiaanse vriendjes.

Het concept: je bestelt samen een aantal gerechtjes die je deelt. Richtlijn is ongeveer twee gerechtjes per persoon.

Op het menu: vegetarische en vegan wereldkeuken gerechtjes, van ontbijt tot lunch en op bepaalde avonden ook diner. En ook: verschillende soorten homemade icetea, sapjes en homemade cocktails.

Ik ging voor: samen met mijn twee tafelgenoten Ellen en Elise bestelden we o.a. homemade focaccia, een salade met kikkererwten en quinoa, lasagne met spinazie en (ik denk) zoete aardappel, frittatta van en socca (glutenvrij flatbread) met tahini (pasta van sesamzaadjes) en geroosterde maïskolf.

Eindoordeel: smaak is persoonlijk, maar ik vond zowel hoogtes (hemelse focaccia en lasagne) als laagtes (de frittata was droog, de salade niet echt bijzonder) in wat we gegeten hebben. Overall is dit een leuk en origineel adresje om kennis te maken met de uitgebreide veggie en vegan keuken. We vonden het wel jammer dat er zo weinig uitleg bij de gerechtjes kwam, ze werden gewoon op tafel gezet. Met de niet-evidente ingrediënten was het niet makkelijk om uit te maken welk gerechtje we aan het eten waren. Los daarvan was de bediening heel erg vriendelijk. Hoewel het niet op de kaart stond, maakten ze met plezier een icetea met gember voor mij. Na de uitgebreide maaltijd hadden wel zin in dessert, maar er eigenlijk geen plekje meer voor vrij , dus deelden we gewoon een taartje met drie. Dat kan allemaal. En het is echt niet duur: onze maagjes waren goed gevuld voor een dikke 20 euro p.p.

img_6481 img_6483

 

3. Native

img_6767Last but not least, want dit is mijn topfavoriet: Native. Ook in het centrum van Antwerpen in een zijstraat van de Kloosterstraat (Muntstraat) bevindt zich dit kleine maar gezellige vegetarisch restaurant.

Het concept: Identiek aan Wild Project: je bestelt samen met je tafelgenoten een aantal gerechtjes. Afhankelijk van het type gerechtje, kies je 1,5 tot 2 gerechtjes per persoon. De gerechtjes komen wanneer ze klaar zijn, dus niet noodzakelijk samen.

Op het menu: we kunnen kiezen uit zo`n twaalf gerechtjes: o.a. risotto met groene groentjes en champagne, Sieren Robespierre (seitan op een spie met stukjes groentjes), palmkool met mais, vegan burger met quinoa, rode biet, polenta en avocado-mayonaise. Je krijgt vooraf ook een appetizer, zo kregen wij bij onze drankjes alvast een rode bietspread met crackers.

Ik ging voor: samen met mijn tafelgenoot Liesbeth bestelden we vier gerechtjes: vegan springrolls met appel en sesam-soyadip, spliterwtenballetjes met zoete aardappel en yoghurt-munt-koriander-dip, gevulde aubergine met muhamarra-dip, gemarineerde komkommer en yoghurtsaus en de vegan burger met quinoa, rode biet, polenta en avocado-mayonaise. En een brownie met een muntthee achterna.

Eindoordeel: Ik verklapte het al: dit is mijn favoriete (veggie) restaurant. En dat heeft meerdere redenen: eerst en vooral de heerlijke en creatieve keuken. Elk gerecht blinkt uit in zijn unieke combinatie en heerlijke smaak. Je vergeet dat er geen vlees of vis aan te pas komt. Er hangt bovendien een leuke en losse sfeer. En de bediening is ronduit fantastisch: je wordt warm onthaald, krijgt veel uitleg bij de voorstelling van de menukaart (op een krijtbord) en geen moeite is te veel. Een absolute aanrader!

img_6769 img_6770 img_6771

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *