Uitgetest: gifvrije nagellak van Zoya

Ik las eens ergens dat nagellak de meest schadelijke soort cosmetica is. En dat wil wat zeggen want van cosmetica is nu eenmaal geweten dat het niet bepaald gezond is. Maar ja, wij vrouwen willen ook mooi zijn. Dus nagellak volledig bannen is misschien ook wat extreem. Gelukkig is er ook nagellak op de markt met véél minder schadelijke stoffen. Meet Zoya, gifvrije nagellak.

 

Gezonde nagellak, bestaat dat?

Gezond zal het natuurlijk niet worden, maar Zoya nagellak is wel Big10Free. Dat betekent dat de lak géén tolueen, kamfer, formaldehyde, formaldehyde hars, parabenen, TPHP, xyleen, ethyl tosylamide, dibutylftalaat en lood bevat. In mensentaal: het is in tegenstelling tot ‘gewone’ lak niet schadelijk voor het zenuwstelsel, de luchtwegen en je algemene gezondheid. Je zal ook geen hoofdpijn overhouden na het lakken want de geur is echt een heel pak minder scherp. Ook leuk om weten is dat de lakjes veganistisch én dierproefvrij zijn.

Wat ik ervan vond, eerlijk?

Om te beginnen vind ik de kleurtjes – van kersenrood tot olijfgroen – echt heel leuk. Na lang beraad – ik moet ook aan de portemonnee denken – koos ik voor goud mét glitters. Ik was natuurlijk ook benieuwd naar de kwaliteit, want van gifvrije nagellak wordt gezegd dat die niet zo sterk is. Ik was dan ook aangenaam verrast om vast te stellen dat de lak een hele week blijft, wat zeker zo lang is dan mijn ‘gewone’ exemplaren.

Heb ik dan echt geen minpuntjes gevonden? Toch wel, ik kan het namelijk maar niet vinden in België – ik kocht ze tijdens een shoppingtrip in Nederland – en op de Nederlandse webshops betalen wij natuurlijk heel wat verzendkosten. Wie o wie kwam ze wel al ergens tegen en is mijn held(in) van de dag?

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *