Uitgetest: nieuw food concept SmoodS van hotel Bloom

img_6805Donderdagavond was ik samen met enkele andere (food)bloggers uitgenodigd op een Bloggers Table bij hotel Bloom. We mochten er exclusief het nieuwe food concept SmoodS uittesten. En kennismaken met het hotel zelf, want dat is op zijn minst gezegd apart. De slogan is dan ook niet voor niets ‘Stay away from the ordinary’. Ik was dan ook erg benieuwd hoe ze die leuze waarmaken. Want aantrekkelijk is het wel, hé?

Hotel Bloom – the female touch

img_6815

Even uitrusten in de lobby in stijl

Hotel Bloom is geen standaard hotel. Ze doen alles net een tikje anders. Dat merk je al wanneer je een kamer reserveert, want je mag je eigen kamerstijl- en grootte kiezen. ’t Is te zeggen: ze lieten kunststudenten fresco’s maken voor aan de bedstede met als thema bloem. Die zijn heel uiteenlopend: van minimalistisch tot abstract. Hier geen standaard, superior en premium kamers, maar gewoon L, XL of XXL met of zonder panoramisch uitzicht over de skyline van Brussel.

Bij het ontbijt kan je zelf je wafel bakken en versieren vanuit een waffle bus. En wat ik nog meer apart vond: je kiest zelf of je je kamer grondig wil laten schoonmaken of niet. Als je kiest voor de vlugge schoonmaak hang je een bordje buiten en in ruil ontvang je een voucher van 5 euro waarmee je in de bar iets kan nuttigen.

Bij Bloom is het net allemaal ietsje anders. Ik vind het persoonlijk een echt vrouwelijk hotel, omdat er gelet is op onnoemelijk veel kleine details die volgens mij vrouwen toch net ietsje meer opvallen.  Denk aan een eigen huisparfum en heerlijk geurende zeepjes.

Boodschap aan mijn ventje: als je me nog eens wil verrassen met een nachtje weg, dan wil ik naar hotel Bloom. Kamer ”room of lovers” met fresco van artist Szilvia Mondel als het even kan. Ik zal heel verrast reageren, beloofd 😉

img_6795

De room of lovers

img_6800

Sporten ‘with a view’ gaat toch net iets makkelijker

img_6801

Ik ben altijd te vinden voor een partijtje tafeltennis, wie nog?

SmoodS food concept – choose your own mood

img_6790

Choose your own mood bij Smoods

Het concept zou natuurlijk niet helemaal echt zijn, als ze het niet zouden doortrekken in hun bar en restaurant. Wat meteen opvalt is dat er verschillende stijlen door mekaar worden gebruikt. Later verneem ik dat het interieur gebaseerd is op 7 verschillende moods, vandaar de naam Smoods. Zo heb je een hoek ‘flower power’ waar je gezellig en wat afgesloten in een ronde kan eten, een hoek ‘romantisch’ enz. Ook weer redelijk ‘away from the ordinary’. En die lijn trekken ze door in het eten. Je kan namelijk verschillende gerechtjes bestellen om vervolgens te delen. Dit is natuurlijk niet helemaal uniek, ik schreef laatst nog een blogpost over twee adresjes in Antwerpen waar je dit ook kan doen. Maar standaard kan je het ook niet noemen natuurlijk. Na de heerlijke cocktail (de bartender weet precies hoe het moet), bestellen we quasi alle voorgerechtjes van het menu.

De tafel staat al gauw gezellig vol met o.a. ciabattastukjes met champignon en heerlijke verse rode bieten- en hummusdip, een charcuterieschotel met zongedroogde tomaatjes, vitello tonato en heerlijke dipkaasjes. Mijn favoriet: met voorsprong de ciabattastukjes en de verse dips.

Het enige gevaar van zo’n tafel vol lekkere voorafjes is dat je er te veel van eet. Want dan moesten de hoofdgerechten nog komen: wok met groenten en noedels, gebakken kip en spek, verse fish & chips in de vorm van ovenpatatjes, salade met zalm (waarvan alle onderdelen apart geserveerd werden) en ceaser salade. Een gezonde, lekkere maaltijd, zoals het moet zijn!  Eerlijk is eerlijk: ik had echt geen plek meer voor dessert, maar ik kon er niet aan weerstaan om de ‘chocolade surprise’ te bestellen, nieuwsgierig als ik ben.

Heb ik dan echt geen minpuntjes over dit concept? Ik moet eerlijk zeggen dat hoewel de chocolade surprise enorm lekker was, ik een ietsiepietsie teleurgesteld was toen ik een moelleux met bolletje ijs zag verschijnen.

Natuurlijk smaakt zoiets altijd, maar bij een surprise had ik na alles wat ik eerder gezien bij Smoods een minder klassiek dessert verwacht. In lijn van de rest van de avond dacht ik bijvoorbeeld eerder aan een heuse chocolade waterval, een discofestijn van chocoladehapjes to share of een chocoladepudding waarin je met je lepel tal van verrassingen kan opscheppen. Ik weet het: je komt creatief verwend buiten na een bezoek aan dit originele hotel. Mijn fantasie nam het even over 🙂 Wat moet het leuk zijn om ‘stay away from the ordinary’-ideeën te bedenken.

img_6821

Hemelse dips, mijn favoriet!

img_6828

Sharing is caring

img_6829

Wok met noedels en groenten, de kip en het spek staan wat verderop.

Giveaway – to win

Zin gekregen om hotel Bloom en/of Smoods een bezoekje te brengen? Ik mag een voucher weggeven voor twee heerlijke cocktails naar keuze (geldig tot eind 2016). Hoe winnen? Laat hieronder een reactie of stuur een mailtje naar ariane@hashtaggezond.be

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *