Uitgetest: Too good to go App

I confess, ik ben verslaafd. Ik wist niet waar ik aan begon toen ik een tweetal weken geleden Too good to go installeerde, de app waarmee je op het einde van de dag wat overblijft in restaurants en winkels voor een fractie van de prijs kunt ophalen.  Sindsdien is het openen van de app een nieuwe routine. Voor een nieuwsgierig zieltje als ik is dit concept wel heeel verleidelijk. Maar gelukkig voor mijn portemonnee kan deze verslaving niet zoveel kwaad.

Hoe werkt het?

Elke dag wordt er massaal veel eten weggegooid. Dat eten wordt soms weggeschonken aan mensen die het kunnen gebruiken, maar nog veel meer wordt het afval dat getransporteerd en verwerkt moet worden. En dat is natuurlijk echt zonde. De Too good to go App wil iets doen tegen dit soort voedselverspilling en brengt winkels, bakkers en restaurants in contact met mensen die houden van een last minute verrassing. Op de app zie je welke winkels nog een portie over hebben, je koopt er een waardebon aan en toont deze wat later in de winkel waar je je portie na een swipe kunt meenemen. Die portie is altijd een absolute verrassing, want niemand weet wat er exact over gaat zijn natuurlijk. Niets voor viesneuzen dus, maar ideaal voor mensen die graag eens iets nieuws uitproberen. Like me! Zei ik al dat ik fan verslaafd ben? 😉

Mijn vangst

Kijk gerust mee welke pakketjes ik al mee mocht nemen. Dat zijn totaal niet de dingen die ik anders zou kopen, maar dat maakt het volgens mij net zo leuk. Het wakkert de creativiteit aan in de keuken en je eet sowieso gevarieerd want geen portie is hetzelfde. Kijk maar…

Carrefour market Schilde

Prijs: 3,99

Inhoud: blokje kaas, potje Scandinavische yoghurt, blinde vinken, kippenwit en pakje microwave Quinoa. De perfecte combi voor bij de broccoli die ik nog in huis had. Goodbye keuzestress.

Bakkerij Veron Antwerpen

Prijs: 3,29

Inhoud: halfbroodje wit, halfbroodje grof en een zak met koffiekoekjes.

Resto Le Red Fox Antwerpen

Prijs: 3,99

Inhoud: niets 🙂 Ongeveer een uurtje voor ophaaltijd kreeg ik bericht dat het restaurant was uitverkocht. En dat is natuurlijk helemaal het concept!

Bakkerij Croissy Schilde

Prijs: 2,99

Inhoud: heerlijke (paprika?)soep, een fitness stokbrood, twee kleine broodjes en een koffiekoek met pudding en chocolade.

Exki Antwerpen

*geen foto* (na een stevig ritje op de fiets was het echt niet meer toonbaar)

Prijs: 4,50

Inhoud: stukje quiche met prei, een empanada met groenten en een broodje met brie

Bioshop Schilde

Prijs: 4,99

Inhoud: snijboontjes, een aubergine, vier pruimpjes, drie aardappelen, twee aardperen, een bloemkool, een witte kool, een bakje schapenboter, een stukje paté, een paprika en een bladerdeeggebakje

De Dobbelhoeve Schilde

Prijs: 4,99

Inhoud: twee marsepeinen paasgebakjes, een potje hummus, een potje zeewiersalade en twee grote broden

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *