Vijf (k)ei originele ideetjes voor je paasbrunch

Nog enkele daagjes en dan is het weer Pasen. Hoewel ik nu eerder de eitjes verstop dan raap, blijf ik het geweldig vinden om naar uit te kijken. Dit jaar geen groot paasfeest met de familie voor ons, maar het bezoekje van vrienden krijgt een paasmake-over. En natuurlijk is er een grote eitjes-zoektocht voor Lex en Fleur. Ik heb enkele ideetjes om Pasen dit jaar weer lekker creatief te maken en deel ze graag met jullie.

1. Eitje met gekke soldaatjes

Wist je dat een eitje 7 vitaminen bevat en 85 kilocalorieën? Op de website van Hello Fresh vind je nog meer leuke ei-weetjes!

Een eitje op het menu is dus zeker een goed idee. En met Pasen mag het iets feestelijker zijn. Wat denk je van soldaatjes van krok of van wafel?

 

2. Eitje in feesttenue

Bij Hema scoorde ik wikkels die je rond een eitje moet doen terwijl je ze kookt. Wanneer het eitje klaar is, zit de wikkel strak rond het eitje en is je eitje ‘dressed up for the party’.

3. Raapeitjes zelf maken

Gemiddeld zouden we zo’n 47 paaseitjes per persoon eten volgens de infograph van Hello Fresh.

Eerlijk? Ik denk dat ik daar nu al ruim over zit en Pasen moet nog komen, oeps 🙂 Ook de kids worden overal wel verleid om paaseitjes te eten. En na de zoektocht blijf je meestal achter met een enorme berg chocolade eieren.

Zo kwam ik op het idee om chocolade eieren af te wisselen met zelfgemaakte raapeitjes. Je weet wel, je koopt van die plastieken eieren en je vult ze zelf op met allerlei leuks. Ik dacht aan stickertjes en kleine prulletjes voor de kindjes. Maar ook voor de volwassenen voorzie ik eieren: met leuke quotes, zoals bij een fortune cookie maar dan in een paasei.

4. Eitje met een knipoog

Presentatie is alles. Waarom serveer je de eitjes niet door ze opnieuw in het karton te plaatsen? Het oogst het mooi in die kleine kartons van 4 eieren. Of plak of teken oogjes op de eitejs. Mijn favoriet: teken op elk eitje een vette knipoog.

5. Ei-dessert zonder ei

Wat denk je van een feestelijk dessert volledig in paassfeer? Hier geen ei in het dessert, maar dessert in een ei. Want na die eitjes met soldaatjes heb je wellicht genoeg ei gezien.

Deze eitjes maak je zo (de ingrediënten staan in vet aangeduid, voor 12 eitjes):

 • Week 2 blaadjes gelatine in koud water.
 • Snijd met een scherp mes een topje van de holle chocolade eieren (6)
 • Meng 250 g Griekse yoghurt, 3 eetlepels (kokosbloem)suiker en 2 eetlepels kokosrasp door mekaar.
 • Los de gelatineblaadjes op in 2 eetlepels hete (kokos)melk.
 • Vul de halve eitjes op met het mengsel en laat 2a3 uur opstijven in de koelkast.
 • Los opnieuw 1 blaadje gelatine op in koud water.
 • Pureer een halve sinaasappel en zet het mengsel even op het vuur en los er het gelatineblaadje in op.
 • Haal de eitjes uit de koelkast, snijd een klein topje van de opgesteven vulling en vul dat kuiltje met het sinaasappelmengsel.
 • Laat nog even opstijven in de koelkast. En klaar zijn deze blikvangers.

 

 

 

 

10 Comments

 1. Geweldig die gevulde eitjes! Moet ik gewoon uitproberen! Bedankt voor de culinaire tip 😊

 2. Een eitje … zo gewoon, zo lekker en zo simpel.
  Dacht ik … een zachtgekookt eitje liet ik 3 minuutjes in het kokende water, nu bijkt 5 minuutjes beter. Morgenvroeg direct uitproberen sè.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *