Vijf (te) gekke plekken in Amsterdam

Ik woon in het groen, maar ik hou van de stad. Vooral van de drive en de creatieve vibes die in een stad hangen krijg ik nooit genoeg. Wanneer het kan, trek ik dus graag de stad in. En het liefst een stad die ik niet zo heel goed ken. Amsterdam bijvoorbeeld. Enkele weken gelegen was ik er nog en ontdekte ik weer een hoop leuke adresjes met een hoog ”only in Amsterdam”-karakter:

1. Condomerie

In de buurt van de Wallen (waar anders?) loop je vanuit de Damrak recht op de Condomerie. Dit is een schattig winkeltje met een waslijn vol condooms in de vitrine. En dat is nog maar een voorsmaakje van wat er zich binnenin bevindt: honderden soorten condooms in allerlei vormen en maten: handbeschilderd, XS of XL, op een lolly, in de vorm van een konijn of leeuw, lichtgevend, Fair Trade, eco en vegan, goud, als eenhoorn … je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het hier. Hier scoor je een origineel kerstcadeau voor de boyfriend!

Adres: Warmoesstraat 141

2. Amsterdams Kaashuis

Geen condooms hier, maar kaas in al zijn smaken en vormen: met mosterd, truffel, look, kruiden of vijgen, van schaap, geit of koe, hard of zacht… noem het op en je vindt het hier. De vitrine bestaat uit grote bollen kaas en ook binnenin kijk je je ogen uit. Je kunt overal proeven van deze typisch Nederlandse lekkernij. En als je geluk hebt kan je een demonstratie kaasmaken bijwonen door kaasmakers in typische kledij.

Adres: Haringpakkerssteeg 10-18

3. Cannabis Ice Cream

Voor de verandering geen specifieke winkel, maar een hele straat, de Nieuwedijk, parallel aan de Damrak. Hier scoor je ijs met Cannabis. In geen enkele stad in Nederland voel je de legalisatie van Cannabis zo sterk als in Amsterdam. Je ruikt het namelijk quasi overal en de coffee shops zitten er voller dan vol. Nog gespot met Cannabis: lolly’s, donuts, popcorn en zeep. Dat laatste is zeker niet gek, want huidproducten met hennepzaadolie zijn geweldig voor je huid. Ze drogen je huid niet uit en gaan huidveroudering tegen.  Voila, dat is kerstcadeau nummer twee 😉

Adres: Nieuwedijk

4. Het is liefde

Vroeger zat op deze plek de kinderfeestwinkel en daar was ik eigenlijk naar op weg, dus in eerste instantie was ik een beetje teleurgesteld. Maar die teleurstelling verdween al snel toen ik binnenstapte bij ”Het is liefde”. Zoals de naam doet vermoeden vind je hier niets dan liefdevolle cadeautjes om de mensen die je liefhebt te verrassen. Of met hen een feestje te organiseren, want de winkel ligt ook vol met leuke feestartikelen. Een waarschuwing: hier ben je gemakkelijk een uurtje kwijt en je komt sowieso niet zonder aankopen buiten.

Adres: Eerste van der Helststraat 13-15

5. The Avocado Show

De naam zegt alles: hier steelt Avocado de show. Van de nachos vooraf tot de brownie bij de koffie, je bestelt hier niets van de menukaart waar geen avocado in is verwerkt. Maar ook minder voor de hand liggende zaken zoals avo pannenkoeken en avo cheesecake. Holy Guacamole!

Adres: Daniël Stalpertstraat 61

Honger gekregen? Wat dacht je van deze vijf leuke Amsterdamse lunchplekjes? Pluk blijft mijn favoriet!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *