Welke nieuwigheden er zoal aankomen? Een verslagje van de Antwerp Press Days – Part 1

Hoewel ik het bloggen heel erg graag doe, is het soms niet evident om er altijd tijd voor te vinden. Maar als ik dan zie dat mijn berichten door heel wat mensen worden gelezen of als ik spontaan word aangesproken over een post krijg ik telkens een enorme boost.  Een ander voordeel van het bloggen is dat je wel eens uitgenodigd kan worden op leuke events.

Vorige week was ik zo te gast op de Press Days in Antwerpen. Verschillende persbureaus zetten dan hun deuren open voor journalisten maar ook bloggers, vloggers en social media goeroes. Ze tonen dan de nieuwste producten voor het komende seizoen, in dit geval de herfst en de winter.

Een overzicht van de wat mij betreft leukste dingen die eraan komen of pas op de markt zijn in healthy land: maak kennis met deze 12 must haves.

1. Wassen zonder te wassen met Soak

Deze had ik al eerder gespot bij Aster & Emma , de webshop voor hippe ecologische en biologische stoffen. Soak, een wasmiddel dat je niet moet spoelen en alleen bestaat uit plantaardige en hernieuwbare ingrediënten.  Het is dus zowel zacht voor de kleren als voor het milieu. Ideaal dus voor een snelle handwas: gewoon een klein scheutje in koud water oplossen, het kledingstuk een kwartier laten weken en het is weer fris. Zelfs naspoelen is niet nodig. Dit moet je gewoon in huis hebben!

2. Mild voetbadje met Kneipp

Kneipp komt met een nieuw gamma aan voetverzorgingsproducten die niet alleen reinigen maar ook nog eens gevoelige en overbelaste voeten verzorgen. En dat verzorgen mag je serieus nemen, want ze zijn zo verzorgend dat ze zelfs door diabetici kunnen gebruikt worden.

3. Heerlijk ontbijten met I Just Love Breakfast

Dé ontdekking op ontbijtgebied voor mij: de ovenverse granola’s van IJLB. Ik testte er drie uit (het moest zo lekker maar niet zijn): de #3 100% cacao granola, de #5 pecan almond granola en de #7 cashew banana granola. Mijn favoriet: die met cacao en een vleugje koffie, mmmm!

4. Lekker kokkerellen met No Mad Food

No Mad Food brengt een gamma aan verse dips en marinades uit die geïnspireerd zijn op smaken uit verschillende werelddelen. Uitgestest en helemaal goedgekeurd: ‘Leche de Tigre’, een marinade als basis voor Ceviche en ‘Tajine’ als basis voor – inderdaad – Marokkaanse stoofgerechten. Te vinden bij Delhaize.

5. Sapjes zonder fruit en groenten van JusJus

Als je een fan bent van sapjes, dan ken je de Belgische sapjeskoningin JusJus wellicht wel.

JusJus heeft recent ook de Almond Joy in haar gamma, een ‘sapje’ met o.a. rauwe amandel, kaneel en zeezout. Ideaal voor bij de havermout ’s morgens of zelfs in de koffie. Of om gewoon zo te drinken. Me like!

6. Stevia zonder de typische nasmaak van Pure Via

Stevia is een natuurlijke suikervervanger en daardoor dus ideaal voor wie op zijn suiker let, maar veel mensen houden niet van de bittere nasmaak. Pure Via experimenteerde maar liefst twee jaar lang en is erin geslaagd om een nieuwe suikervervanger met stevia op de markt te brengen zonder die intense nasmaak. Hoe dat kan? Ze maken de suikervervanger niet langer met de gangbare onderdelen van de steviaplant, maar met een exclusiever stukje van de plantjes met een veel subtielere smaak. Ik bracht alvast de sticks mee om er mee aan de (bak)slag te gaan, dus houd de blog zeker in het oog voor het recept of als je wil weten of het ook echt zoveel lekkerder is.

 

Part 2 met nóg meer leuke nieuwe healthy producten komt er snel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *