Workshop Gezonde Taartjes bij Tartelies

Gezond zondigen… too good to be true, zeg je? Dat klinkt inderdaad wel als muziek in de oren. Voldoende reden om de workshop Gezond Zondigen van Tartelies te volgen en het zelf te ontdekken…

 

 

 

Workshop mini-taartjes

Ik volgde de workshop mini-taartjes (voor 1 persoon). Tijdens de workshop maakten we drie varianten: framboos, chocolade en mango. Na een warme ontvangst en uitleg over de gezondheidsvoordelen van de (vegan, gluten-, soya- & geraffineerde suiker vrij(e)) gebakjes, gingen we in duo’s aan de slag om de bodem en vullingen te bereiden. De versieringen deden we achteraf samen aan een grote, houten tafel. Na twee uur vertrokken we met onze eigen creaties en de recepten om ze thuis na te maken. En met een voldaan gevoel, ook letterlijk want je mag tijdens de workshop naar hartelust proeven.

Een bodem, verschillende gebakjes

In twee uur tijd verschillende gebakjes maken klinkt niet bepaald easy peasy, maar – echt waar – dat bleek het toch. De bodem (gemaakt van o.a. dadels en amandelmeel) kan gebruikt worden in alle gebakjes, maar aangezien de vullingen en de toppings zo gevarieerd zijn vergeet je dat meteen. Een gebakje bestaat uit drie tot vier lagen: de bodem, eventueel een laag met chocolade, een laag met vulling en een tweede laag met een andere vulling. Afwerken deden we met o.a. schilfers van donkere chocolade, gevriesdroogde framboos, kokosschilfers en gehakte pistachenootjes.

Praktisch

Locatie: Tartelies bij House of Ape, Grotehondstraat 44, Antwerpen

Kostprijs: 45 euro

Meer info: op de website van Tartelies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *